#afvalopjebord

Een circulaire keuken is steeds belangrijker. Er wordt bewuster inkopen gedaan, er staan streekproducten op de kaart en er worden creatieve gerechten gemaakt met overgebleven ingrediënten. No-waste koken is een belangrijke stap om duurzaamheid op de kaart te zetten.

Toch komt er altijd wel afval uit het restaurant en de keuken. Door afval te scheiden zet je een volgende circulaire stap. Hoe pak je dit aan?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Vraag een gratis afvalscan aan of neem direct contact met ons op.

Afval op je bord no waste koken - voedselverspilling

No waste koken in de circulaire keuken

Jaarlijks belandt er in de horeca gemiddeld zo’n 50 ton aan voedsel in de prullenbak. Omgerekend zijn dit meer dan 80 miljoen borden. Met een no waste beleid in de keuken, verander je keukenafval binnen een handomdraai in een sterrengerecht. Hoe je dat doet laat chef-kok Gijs Kemmeren zien met zijn no waste gerecht van organisch afval.

Ik daag je uit!


Maak jij ook

een sterrengerecht
van afval?

 

#afvalopjebord

 

In de horeca wordt dubbel zoveel afval weggegooid als bij kantoren. Hierdoor gooi je niet alleen een hoop geld weg, maar het is ook een enorme belasting op het milieu. Want voor de productie van voedsel is veel grond, water en fossiele brandstoffen nodig. We verspillen hiermee niet alleen het eetbare producten, maar ook de grondstoffen die gebruikt zijn voor het telen, vervoeren en verpakken van de producten.

Wanneer dit afval ook nog eens allemaal bij het restafval terecht komt, spreken we écht van verspilling, want dit afval wordt niet gerecycled. Met een goed afvalmanagement ga je dus niet alleen voedselverspilling tegen, maar bespaar je grondstoffen, verklein je je CO2 uitstoot en werk je aan een circulaire keuken.

Bekijk de video van Gijs Kemmeren; Ga jij de uitdaging aan?

Samen met no waste kok Gijs Kemmeren strijdt Wastenet inzameling met de campagne #afvalopjebord voor minder voedselverspilling en een betere afvalscheiding door een bord horeca afval om te toveren tot een nieuw gerecht.

no waste circulair koken

No waste gerecht: olie van wortelloof

Bouillon restjes

No waste gerecht: bouillon van restafval

Preigroen gnocchi no waste

No waste gerecht: gnocchi van preigroen

Gezouten citroen no waste gerecht

No waste gerecht: gezouten citroenschil

Afvalopjebord

No waste gerecht: oesterzwamrollade

Start met scheiden

Ben je overtuigd en gaan jullie aan de slag om de keuken duurzamer te maken? Afval scheiden is een eenvoudige manier om een groot verschil te maken. Organisch afval, frituurvet, plastic verpakkingen, papier/karton en glas. Uit het restaurant en de keuken komen veel verschillende soorten afval vrij.

Wij komen graag bij je langs om de situatie in kaart te brengen. Met onze afvalscan beoordelen we je huidige inzameling, welke afvalsoorten er vrij komen en op welke manier we afval scheiden mogelijk kunnen maken. In ons (vrijblijvende) advies nemen we mee welke middelen er in jullie keuken passen en wat het u naast een duurzame keuken, financieel oplevert.

Ja! Ik wil afval scheiden

Icoon - afvalsoort - organisch-gr

Organisch afval

Icoon - afvalsoort - flessenglas-gr

Glas

Icoon - afvalsoort - frituurvet

Frituurvet of -olie

Icoon - afvalsoort - vetafscheider

Vetafscheider

Icoon - afvalsoort - restafval

Restafval

Icoon groenafval inzamelen

PMD

Icoon groenafval inzamelen

Papier / karton

Icoon - afvalsoort - archief-gr

Archief vernietiging

Kies voor duurzaam, zonder na te denken over afval

icoon afval

Gratis scan van de
huidige situatie

icoon afval

Passend advies
en offerte

icoon afval

Wij regelen de
overstap

icoon afval

Uw afvalzaken
geregeld

Uitgelicht: Blogs over horeca-afval

Ik wil graag een gratis afvalscan

Direct iemand spreken? Wij zitten voor u klaar. 072-7202206