#afvalopjebord
Een circulaire keuken is steeds belangrijker. Er wordt bewuster inkopen gedaan, er staan streekproducten op de kaart en er worden creatieve gerechten gemaakt met overgebleven ingrediënten. No-waste koken is een belangrijke stap om duurzaamheid op de kaart te zetten.
Toch komt er altijd wel afval uit het restaurant en de keuken. Door afval te scheiden zet je een volgende circulaire stap. Hoe pak je dit aan?
Wat kunnen wij voor u betekenen? Vraag een gratis afvalscan aan of neem direct contact met ons op.

No waste koken in de circulaire keuken
Jaarlijks belandt er in de horeca gemiddeld zo’n 50 ton aan voedsel in de prullenbak. Omgerekend zijn dit meer dan 80 miljoen borden. Met een no waste beleid in de keuken, verander je keukenafval binnen een handomdraai in een sterrengerecht. Hoe je dat doet laat chef-kok Gijs Kemmeren zien met zijn no waste gerecht van organisch afval.
In de horeca wordt dubbel zoveel afval weggegooid als bij kantoren. Hierdoor gooi je niet alleen een hoop geld weg, maar het is ook een enorme belasting op het milieu. Want voor de productie van voedsel is veel grond, water en fossiele brandstoffen nodig. We verspillen hiermee niet alleen het eetbare producten, maar ook de grondstoffen die gebruikt zijn voor het telen, vervoeren en verpakken van de producten.
Wanneer dit afval ook nog eens allemaal bij het restafval terecht komt, spreken we écht van verspilling, want dit afval wordt niet gerecycled. Met een goed afvalmanagement ga je dus niet alleen voedselverspilling tegen, maar bespaar je grondstoffen, verklein je je CO2 uitstoot en werk je aan een circulaire keuken.
Bekijk de video van Gijs Kemmeren; Ga jij de uitdaging aan?
Samen met no waste kok Gijs Kemmeren strijdt Wastenet inzameling met de campagne #afvalopjebord voor minder voedselverspilling en een betere afvalscheiding door een bord horeca afval om te toveren tot een nieuw gerecht.
Start met scheiden
Ben je overtuigd en gaan jullie aan de slag om de keuken duurzamer te maken? Afval scheiden is een eenvoudige manier om een groot verschil te maken. Organisch afval, frituurvet, plastic verpakkingen, papier/karton en glas. Uit het restaurant en de keuken komen veel verschillende soorten afval vrij.
Wij komen graag bij je langs om de situatie in kaart te brengen. Met onze afvalscan beoordelen we je huidige inzameling, welke afvalsoorten er vrij komen en op welke manier we afval scheiden mogelijk kunnen maken. In ons (vrijblijvende) advies nemen we mee welke middelen er in jullie keuken passen en wat het u naast een duurzame keuken, financieel oplevert.

Kies voor duurzaam, zonder na te denken over afval

Gratis scan van de
huidige situatie

Passend advies
en offerte

Wij regelen de
overstap

Uw afvalzaken
geregeld
Uitgelicht: Blogs over horeca-afval
Klimaatdoelstelling raakt afvalsector en daarmee bedrijven
Om de klimaatdoelstelling in 2030 te behalen, moet er veel veranderen. Ook de afvalsector wordt zeker geraakt. Verhoogde CO2-heffing en minder afvalverbranding zijn bijvoorbeeld zaken waar we mee te maken krijgen. Maar hoe zit dat precies en wat merkt u...
Hoe zet u de Week zonder vlees en zuivel in voor uw bedrijf?
Van 6 tot en met 13 maart vindt de Week zonder vlees en zuivel plaats. Dit is een jaarlijks initiatief dat mensen aanmoedigt om een week lang geen vlees en zuivel te eten. Naast de voordelen voor de gezondheid van mensen en het milieu, kan deelname aan de Week zonder...
Circulaire economie: de toekomst van duurzaamheid
De circulaire economie is een concept dat steeds meer aandacht krijgt in de huidige maatschappij. Het idee achter de circulaire economie is om een systeem te creëren waarin grondstoffen niet alleen worden hergebruikt, maar ook continu in de economie blijven...
Ik wil graag een gratis afvalscan
Direct iemand spreken? Wij zitten voor u klaar. 072-7202206