Het zal u wellicht niet zijn ontgaan: er is een ernstige brand uitgebroken bij afvalverwerker AVR in de Botlek, Rotterdam. Gezien AVR een grote speler is op het gebied van afvalverwerking in Nederland, zou dit nieuws zorgen bij u kunnen oproepen over uw afvalinzameling. Wat heeft dit voor gevolgen? Wordt het afval nog opgehaald? En als het wordt opgehaald, is dat met dezelfde frequentie? Wees gerust, wij zorgen ervoor dat er voor u niks verandert.

Een nadere blik op de situatie bij AVR

Eerst even over de brand zelf. Gisterochtend vroeg ontstond het vuur in de turbinekamer van de AVR Afvalverwerking in Rotterdam. Dit is, om het simpel uit te drukken, de ‘meterkast’ van het complex. Hoewel het vuur in eerste instantie onder controle leek, blijkt het een complexe brand die zelfs dagen kan aanhouden. De brandweer en andere betrokken organisaties zijn hard aan het werk om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Geen zorgen over uw afvalinzameling

Het goede nieuws is: uw afvalinzameling loopt geen gevaar. Wij hebben een uitgebreid netwerk van verschillende partners en afvalverwerkers. Wij zijn dus niet afhankelijk van één enkele verwerker. Als er een probleem ontstaat bij een van onze partners, zoals nu bij AVR, dan kunnen wij eenvoudig uitwijken naar andere locaties.

AVR zelf is ook al op zoek naar alternatieve locaties voor afvalverwerking, en opslag is eveneens een mogelijkheid die wordt overwogen. Wat dit betekent voor u, is dat uw afval gewoon zal worden opgehaald en verwerkt, zoals u dat van ons gewend bent.

Onze belofte aan u

Onze grootste prioriteit is ervoor te zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw afvalinzameling, zodat u zich volledig kunt richten op uw bedrijf. Ook in tijden van calamiteiten zoals deze doen we er alles aan om onze service op het hoge niveau te houden dat u van ons verwacht.

U kunt erop vertrouwen dat uw afval zoals altijd correct wordt opgehaald en verwerkt. Mocht u nog vragen of zorgen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor u klaar.