Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zoeken een Medewerker Klantenservice en een Marketing Stagiair  Lees meer

Home » Afvalsoorten

Afvalsoorten

Waarom zijn er eigenlijk zoveel afvalsoorten? Dat heeft allemaal te maken met de recycling en vernietiging ervan. Het één lost op in water het ander verbrandt, verdampt, of kan omgesmolten worden tot nieuwe grondstoffen. Om afval zo goed mogelijk te verwerken is het belangrijk afval te scheiden. Door middel van recycling gaan we duurzaam om met grondstoffen en besparen we ook nog eens flink op kosten. Gescheiden afval is namelijk veel goedkoper om af te voeren dan ongescheiden afval.

Wastenet inzameling kan alle afvalsoorten voor u afvoeren. Wij adviseren u graag over een efficiënte afvalscheiding waarmee u kunt besparen op uw afvalkosten. Vraag hiervoor vrijblijvend onze afvalscan aan. Liever direct een container bestellen? Dat kan natuurlijk ook.

Regel het direct  of bekijk alle tarieven en containers »

Kom in contact

met uw afvalmanager

Ik zoek graag uit wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.

afvalbedrijf

Gratis afvalscan

Rolcontainers

Voor de volgende afvalsoorten wordt (gratis en binnen één week) een rolcontainer geplaatst. Deze wordt op abonnementsbasis geleegd of indien gewenst op afroep. De tarieven zijn op basis van het abonnement en altijd inclusief alle kosten, maar exclusief BTW.

Restafval

Restafval

Restafval is het afval dat niet gescheiden wordt, maar direct verbrand. Denk aan theezakjes, koffieprut, plastic verpakkingen, etensresten van de lunch etc.

Papier en karton

Papier en karton

Papier en karton is 100% recyclebaar. Om verspilling te voorkomen kan papier en karton het beste gescheiden worden van het restafval.

Archiefvernietiging

Archiefvernietiging

Als de bewaartermijn van vertrouwelijke documenten is verlopen moeten deze vernietigd worden. Dit gebeurt veilig volgens de CA+ richtlijnen.

Flessenglas

Flessenglas

Flessenglas zijn lege (wijn)flessen, glazen en potten. Een container voor flessenglas wordt vaak bij horeca bedrijven geplaatst. Glas is 100% recyclebaar.

Organisch afval

Organisch afval

Organisch afval ofwel Swill is voedsel zonder verpakking en (gegaarde) etensresten uit de keuken. De kleine rolcontainer past in de krappe keuken.

Organisch afval

Kartonnen bekers

Kartonnen bekertjes kunnen goed worden gerecycled. Ze worden daarom apart van papier en karton ingezameld.

Organisch afval

Koffiedik

Een medewerker drinkt gemiddeld vier koppen koffie per dag. Wanneer er voor vers gemalen koffie wordt gekozen blijft er dus veel koffiedik over.

Organisch afval

PMD

PMD staat voor Plastic- Metalen- Drinkverpakkingen. Samen met ons netwerk willen wij het scheiden van PMD voor bedrijven mogelijk maken.

Bouwafval containers

Voor bouwafval plaatsen we op bouwlocaties in heel Nederland afzetcontainers. Voor 3m3, 6m3 en 10m3 containers voor de meest voorkomende afvalsoorten zijn all-in tarieven beschikbaar. Voor grote klussen kunnen we ook 12m3, 20m3 en 40m3 containers plaatsen. Bij grote containers en uitzonderlijke afvalsoorten wordt de container gewogen en krijgt u achteraf een weegrapport.

Bouwafval en sloopafval (BSA)

Bouwafval en sloopafval (BSA)

Bouw- en sloopafval is gemengd afval dat vrij komt bij het verbouwen van bijv. een huis. Op locatie wordt het afval gesorteerd en zo veel mogelijk gerecycled.

Schoon puin

Schoon puin

Schoon puin is één afvalsoort, het zijn afgeleiden van steen: beton, tegels, bestrating en cement. Het wordt niet gesorteerd maar direct vergruisd voor hergebruik.

Dakafval

Dakafval

Dakafval, zoals golfplaten, bitumen en teer moet apart worden afgevoerd van het bouw- en sloopafval. Asbest(gelijkend materiaal) mag niet bij het dakafval.

Dakafval

Vlakglas

Vlakglas is glas uit de woning- en utiliteitsbouw. Dit hoort niet bij het bouw- en sloopafval. Schoon vlakglas is 100% herbruikbaar.

Groenafval

Groenafval

Groenafval wordt direct gestort. Hiervan wordt compost gemaakt dat vervolgens weer hergebruikt wordt. 100% recyclebaar dus.

Hout afvoeren container

Gemengd hout

Houtafval bestaat uit 3 klassen hout. We kunnen A-hout (onbehandeld), B-hout (o.a. meubels en sloophout) en C-hout (geimpregneerd) afvoeren.

Grondcontainer

Schone grond

Nadat is gecheckt of de grond schoon verklaard is (o.b.v. het adres). Wordt de grond afgevoerd en direct gestort. Er mag daarom niets anders in de container.

Dakafval

Elektrisch afval

Onder elektrisch afval vallen kleine apparaten zijn zoals opladers of smartphones, maar ook
grote apparaten zoals wit- en bruingoed.

Garage + oliehoudend afval

Wastenet inzameling heeft veel ervaring met het afvoeren van garage-afval. Afgewerkte olie wordt vanaf 2.000 liter gratis ingezameld. Vloeistoffen worden in combinatie met 400 liter afgewerkte olie kosteloos afgezogen. Wilt u nieuwe drums kopen? Deze kunnen wij u tegen een scherp tarief leveren. Naast de garage specifieke afvalsoorten plaatst Wastenet inzameling rolcontainers voor restafval en papier- en karton. Echt alle afval door één bedrijf geregeld dus.

Afgewerkte olie

Afgewerkte olie

Na het doorgeven wordt u op de route ingepland en wordt de olie binnen 2 weken ingezameld. Vanaf 2.000 liter afgewerkte olie is dit kosteloos.

chemisch afval afvoeren

Koelvloeistof

Afgewerkte koelvloeistof kan los afgevoerd worden tegen een prijs per liter of kosteloos wanneer u minimaal 400 liter afgewerkte olie laat afvoeren.

Remvloeistof

Remvloeistof

Hetzelfde geldt voor afgewerkte remvloeistof. Laat het direct afzuigen met de afgewerkte olie (min. 400L) en u bent kosteloos van uw remvloeistof af.

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten worden bij voorkeur tegelijk met de afgewerkte olie afgezogen. Hiervoor wordt een zuigwagen ingezet met meerdere compartimenten.

Ontvetter

Ontvetter

Net als alle oliehoudend afval wordt ontvetter ingezameld in UN gekeurde drums. In combinatie met min. 400L afgewerkte olie is het afvoeren kosteloos.

Oliefilters

Oliefilters

Oude oliefilters worden tegen een gereduceerd tarief afgevoerd i.c.m. min. 400L afgewerkte olie. Oliefilters zijn recyclebaar en worden in drums ingezameld.

Oliehoudend afval

Oliehoudend afval

Vieze poetsdoeken of andere met olie vervuilde onderdelen worden volgens de regelgeving direct verbrand. Deze worden afgevoerd in drums.

Oude banden

Oude banden

Voor banden krijgt u een opbrengst afhankelijk van het aantal en de staat van de banden. Dit verrekenen we aan het eind van de maand uw afvalkosten.

Accu's

Accu's

Voor (lood) accu’s ontvangt u een opbrengst o.b.v. de actuele accuprijs.. Wij plaatsen een AccuBak welke (ten minste) elk jaar wordt omgewisseld.

Olieafscheider

Olieafscheider

Periodiek onderhoud voorkomt onnodige kosten. Wastenet regelt de inspectie (2x per jaar verplicht), onderhoud en leging van olie- water- slipmengsel.

Speciale afvalsoorten

Wastenet inzameling streeft ernaar om voor alle afvalsoorten een oplossing te verzorgen. Voor de meeste afvalsoorten hebben we tarieven of kunnen we u een offerte sturen. Heeft u een afvalsoort dat niet tussen de genoemde afvalsoorten staat? Neemt u dan even contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit.

Inzameling frituurvet en olie

Frituurvet en -olie

Frituurvet wordt ingezameld in drums of in een rolcontainer. Frituurvet wordt gerecycled tot o.a. Biogas. Daarom krijgt u een vergoeding per kilo.

Vetafscheider

Vetafscheider

Door de vetafscheider regelmatig te laten leegzuigen en door periodiek onderhoud (reiniging) te plannen voorkomt u onnodige kosten.

Plastic folie

Plastic folie

Wanneer u een grote hoeveelheid plastic folie heeft kunt u dit scheiden in een foliezak. De zakken worden samen met een papier/karton container afgevoerd.

EPS (piepschuim)

EPS (piepschuim)

Piepschuim wordt samen met de papier/karton container in folie zakken afgevoerd. U spaart het op tot een een grote hoeveelheid heeft.

Recycling van kunststof afval

Kunststof

Onder kunststof verstaan we harde kunststof uit de productie omgeving. Dit kunststof is na het omsmelten weer grondstof voor kunststof producten.

Chemisch Afval

Chemisch Afval

Onder chemisch afval verstaan we alle schadelijke stoffen of waar dit in zit. We gaan altijd bij elke opdracht na wat de richtlijnen zijn voor het afvoeren.

Boor- Slijp- en Walsolie

Boor- Slijp- en Walsolie

Is een mengsel van water en olie dat gebruikt wordt voor het koelen bij boren, slijpen en walsen. Dit mengsel bevat vaak metaal en/of zand deeltjes.

Olie- Water- Slib mengsel

Olie- Water- Slib mengsel

Het afzuigen van het olie- water- slibmengsel uit de olieafscheider gebeurt tijdens een onderhoudsbeurt waarbij ook de installatie wordt gereinigd.

Bilgewater

Afvalwater

Afvalwater ontstaat tijdens productieprocessen. Omdat het niet in het riool terecht mag komen wordt het opgeslagen in drums of tanks.

Metaal

Metaal

Metaal wordt omgesmolten en hergebruikt. Afhankelijk van het soort, de hoeveelheid en de zuiverheid ontvangt een opbrengst per kilo.

Snel en eenvoudig geregeld

Vraag (vrijblijvend) uw rolcontainer aan

1 jarig contract

Online rolcontainer aanvragen

Vul het aanvraagformulier in, je ontvangt zo snel mogelijk een offerte

Uw rolcontainer wordt geplaatst

Na akkoord, wordt de rolcontainer binnen
1 week (gratis) geplaatst

Toet toet!

U ontvangt van ons de afvalkalender.
Zet de container maar aan de weg!

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur