Home » Afvalsoorten

Afvalsoorten

Waarom zijn er eigenlijk zoveel afvalsoorten? Dat heeft allemaal te maken met de recycling en vernietiging ervan. Het één lost op in water het ander verbrandt, verdampt of kan omgesmolten worden tot nieuwe grondstoffen. Om zo goed mogelijk van afval af te komen is het belangrijk afval zo veel mogelijk te scheiden. Door te recyclen gaan we duurzaam om met grondstoffen en besparen we naast het milieu ook nog eens flink op kosten. Ongescheiden afval is namelijk veel duurder om af te voeren.

Wastenet inzameling kan alle afvalsoorten voor u afvoeren en wij adviseren u graag hoe u afval kunt scheiden om zo te besparen op uw afvalkosten. Vraag hiervoor de afvalscan aan. Direct een container bestellen? Dat kan natuurlijk ook.

Regel het direct  of bekijk alle tarieven en containers »

Gratis afvalscan

Wilt u vrijblijvend advies? Vraag
de gratis afvalscan aan.
Wij brengen in
kaart hoe u kunt
besparen op uw
afvalkosten.

Gratis scan aanvragen

Rolcontainers

Voor de volgende afvalsoorten wordt (gratis en binnen één week) een rolcontainer geplaatst. Deze wordt op abonnementsbasis geleegd of indien gewenst op afroep. De tarieven zijn op basis van het abonnement en altijd inclusief alle kosten, maar exclusief BTW.

Restafval

Restafval

Restafval is het afval dat niet gescheiden wordt, maar direct verbrand. Denk aan theezakjes, koffieprut, plastic verpakkingen, etensresten van de lunch etc.

Papier en karton

Papier en karton

Papier en karton is 100% recyclebaar. Om verspilling te voorkomen kan papier en karton het beste gescheiden worden van het restafval.

Archiefvernietiging

Archiefvernietiging

Als de bewaartermijn van vertrouwelijke documenten is verlopen mag/moet dit vernietigd worden. Dit gebeurt veilig volgens de CA+ richtlijnen.

Flessenglas

Flessenglas

Flessenglas zijn lege (wijn)flessen, glazen en potten. Een container voor flessenglas wordt vaak bij horeca bedrijven geplaatst. Glas is 100% recyclebaar.

Organisch afval

Organisch afval

Organisch afval ofwel Swill is voedsel zonder verpakking en (gegaarde) etensresten uit de keuken. De kleine rolcontainer past in de krappe keuken.

Bouwafval containers

Voor bouwafval plaatsen we op bouwlocaties in heel Nederland afzetcontainers. Voor 3m3, 6m3 en 10m3 containers voor de meest voorkomende afvalsoorten zijn all-in tarieven beschikbaar. Voor grote klussen kunnen we ook 12m3, 20m3 en 40m3 containers plaatsen. Bij grote containers en uitzonderlijke afvalsoorten wordt de container gewogen en krijgt u achteraf een weegrapport.

Bouwafval en sloopafval (BSA)

Bouwafval en sloopafval (BSA)

Bouw- en sloopafval is gemengd afval dat vrij komt bij het verbouwen van bijv. een huis. Op locatie wordt het afval gesorteerd en zo veel mogelijk gerecycled.

Schoon puin

Schoon puin

Schoon puin is één afvalsoort, het zijn afgeleiden van steen: beton, tegels, bestrating en cement. Het wordt niet gesorteerd maar direct vergruisd voor hergebruik.

Dakafval

Dakafval

Dakafval, zoals golfplaten, bitumen en teer moet apart worden afgevoerd van het bouw- en sloopafval. Asbest(gelijkend materiaal) mag niet bij het dakafval.

Groenafval

Groenafval

Groenafval wordt direct gestort. Hiervan wordt compost gemaakt dat vervolgens weer hergebruikt wordt. 100% recyclebaar dus.

B-Hout

B-Hout

B-hout is hout van o.a. meubels, geverfd hout, plaatwerk, sloophout, kozijnen. Naast B-hout kunnen we ook A-hout (onbehandeld) en C-hout (geimpregneerd) afvoeren.

Grondcontainer

Grondcontainer

Nadat is gecheckt of de grond schoon verklaard is (o.b.v. het adres). Wordt de grond afgevoerd en direct gestort. Er mag daarom niets anders in de container.

Garage + oliehoudend afval

Wastenet inzameling heeft veel ervaring met het afvoeren van garage-afval. Afgewerkte olie wordt vanaf 2.000 liter gratis ingezameld. Vloeistoffen worden in combinatie met 400 liter afgewerkte olie kosteloos afgezogen. Wilt u nieuwe drums kopen? Deze kunnen wij u tegen een scherp tarief leveren. Naast de garage specifieke afvalsoorten plaatst Wastenet inzameling rolcontainers voor restafval en papier- en karton. Echt alle afval door één bedrijf geregeld dus.

Afgewerkte olie

Afgewerkte olie

Na het doorgeven wordt u op de route ingepland en wordt de olie binnen 2 weken ingezameld. Vanaf 2.000 liter afgewerkte olie is dit kosteloos.

chemisch afval afvoeren

Koelvloeistof

Afgewerkte koelvloeistof kan los afgevoerd worden tegen een prijs per liter of kosteloos wanneer u minimaal 400 liter afgewerkte olie laat afvoeren.

Remvloeistof

Remvloeistof

Hetzelfde geldt voor afgewerkte remvloeistof. Laat het direct afzuigen met de afgewerkte olie (min. 400L) en u bent kosteloos van uw remvloeistof af.

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten worden bij voorkeur tegelijk met de afgewerkte olie afgezogen. Hiervoor wordt een zuigwagen ingezet met meerdere compartimenten.

Ontvetter

Ontvetter

Net als alle oliehoudend afval wordt ontvetter ingezameld in UN gekeurde drums. In combinatie met min. 400L afgewerkte olie is het afvoeren kosteloos.

Oliefilters

Oliefilters

Oude oliefilters worden tegen een gereduceerd tarief afgevoerd i.c.m. min. 400L afgewerkte olie. Oliefilters zijn recyclebaar en worden in drums ingezameld.

Oliehoudend afval

Oliehoudend afval

Vieze poetsdoeken of andere met olie vervuilde onderdelen worden volgens de regelgeving direct verbrand. Deze worden afgevoerd in drums.

Oude banden

Oude banden

Voor banden krijgt u een opbrengst afhankelijk van het aantal en de staat van de banden. Dit verrekenen we aan het eind van de maand uw afvalkosten.

Accu's

Accu's

Voor (lood) accu’s ontvangt u een opbrengst o.b.v. de actuele accuprijs.. Wij plaatsen een AccuBak welke (ten minste) elk jaar wordt omgewisseld.

Olieafscheider

Olieafscheider

Periodiek onderhoud voorkomt onnodige kosten. Wastenet regelt de inspectie (2x per jaar verplicht), onderhoud en leging van olie- water- slipmengsel.

Speciale afvalsoorten

Wastenet inzameling streeft ernaar om voor alle afvalsoorten een oplossing te verzorgen. Voor de meeste afvalsoorten hebben we tarieven of kunnen we u een offerte sturen. Heeft u een afvalsoort dat niet tussen de genoemde afvalsoorten staat? Neemt u dan even contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit.

Inzameling frituurvet en olie

Frituurvet en -olie

Frituurvet wordt ingezameld in drums of in een rolcontainer. Frituurvet wordt gerecycled tot o.a. Biogas. Daarom krijgt u een vergoeding per kilo.

Vetafscheider

Vetafscheider

Door de vetafscheider regelmatig te laten leegzuigen en door periodiek onderhoud (reiniging) te plannen voorkomt u onnodige kosten.

Plastic folie

Plastic folie

Wanneer u een grote hoeveelheid plastic folie heeft kunt u dit scheiden in een foliezak. De zakken worden samen met een papier/karton container afgevoerd.

EPS (piepschuim)

EPS (piepschuim)

Piepschuim wordt samen met de papier/karton container in folie zakken afgevoerd. U spaart het op tot een een grote hoeveelheid heeft.

Recycling van kunststof afval

Kunststof

Onder kunststof verstaan we harde kunststof uit de productie omgeving. Dit kunststof is na het omsmelten weer grondstof voor kunststof producten.

Chemisch Afval

Chemisch Afval

Onder chemisch afval verstaan we alle schadelijke stoffen of waar dit in zit. We gaan altijd bij elke opdracht na om welke stoffen het gaat en wat de richtlijnen zijn voor het afvoeren.

Boor- Slijp- en Walsolie

Boor- Slijp- en Walsolie

Is een mengsel van water en olie dat gebruikt wordt voor het koelen bij boren, slijpen en walsen. Dit mengsel bevat vaak metaal en/of zand deeltjes.

Olie- Water- Slib mengsel

Olie- Water- Slib mengsel

Het afzuigen van het olie- water- slipmengsel uit de olieafscheider gebeurt tijdens een onderhoudsbeurt waarbij ook de installatie wordt gereinigd.

Bilgewater

Bilgewater

Bilgewater is het met olie (o.a.) vervuilde water uit de machinekamer van schepen. Wanneer dit op de kade staat in vaten, kan onze vervoerder het inzamelen.

Metaal

Metaal

Metaal wordt omgesmolten en hergebruikt. Afhankelijk van het soort, de hoeveelheid en de zuiverheid ontvangt een opbrengst per kilo.

Snel en eenvoudig geregeld

Vraag (vrijblijvend) uw rolcontainer aan

1 jarig contract

Online rolcontainer aanvragen

Vul het aanvraagformulier in, je ontvangt zo snel mogelijk een offerte

Uw rolcontainer wordt geplaatst

Na akkoord, wordt de rolcontainer binnen
1 week (gratis) geplaatst

Toet toet!

U ontvangt van ons de afvalkalender.
Zet de container maar aan de weg!

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur