Wat gebeurt er allemaal in de afvalbranche

Home » Blog

Hoe wordt GFT-afval verwerkt?

Aardappelschillen, etensresten, koffieprut en snoeiafval. We zamelen groente -, fruit- en tuinafval steeds vaker gescheiden in. In 2017 werd al 57 procent van het afval in huishoudens gescheiden ingezameld en ook bij bedrijven wordt organisch afval vaak...

Lees meer

Uw restafval is stroom waard

Wist u dat uw restafval energie oplevert? En dat deze energie weer door u gebruikt kan worden? Samen met Savelab Energieadvies hebben wij een programma ontwikkeld waarbij verkregen energie ontstaan uit verbranding van restafval weer terugkomt bij de...

Lees meer

Recycling van afgewerkte olie

Afgewerkte olie, hoe wordt dit ingezameld, verwerkt en gerecycled? Een interessant proces dat laat zien hoe afval wordt gerecycled tot een waardevol product. Om te begrijpen hoe afgewerkte olie wordt gerecycled is het goed om te weten wat afgewerkte olie precies is, waar het vandaan komt en hoe het wordt ingezameld.

Lees meer

In (de) 10 stappen, mét praktische voorbeelden, klaar voor AVG

Met ingang van 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. De AVG versterkt de positie van mensen, van wie gegevens worden verwerkt. Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden versterkt.
De wet verplicht bedrijven, vanaf dat moment, alle persoonsgegevens zorgvuldig te verkrijgen, opslaan en vernietigen of wissen. Nu is dit geen nieuws, als het goed is bent u al sinds mei 2016 op de hoogte en is uw bedrijf al lang en breed klaargestoomd voor de nieuwe regels. Niet? Dan geven we nog snel even een spoedcursus. We gaan in dit artikel in op (de) 10 stappen, met praktische voorbeelden.

Lees meer

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur