Afgewerkte koelvloeistof

Afgewerkte koelvloeistof is koelvloeistof uit hydraulische systemen zoals verbrandingsmotoren en generatoren. Dit komt vrij bij de onderhoud aan voertuigen. Het wordt vaak opgevangen in 60 of 200 liter drums. Ook de glastuinbouw wordt koelvloeistof gebruikt in de warmtewisselaar in kassen. 

Koelvloeistof is een chemische afvalsoort (vallend onder het sectorplan 67 Halogeenarme oplosmiddelen en glycolen) deze is schadelijk voor mens, dier en milieu. Afgewerkte koelvloeistof wordt daarom volgens de gestelde wet- en regelgeving afgevoerd. O.b.v. de verstrekte documentatie kunnen garagehouders aantonen zich op de juiste wijze te hebben ontdaan van deze afvalsoort.

Inzameling koelvloeistof

Afgewerkte koelvloeistof kan tegelijk met remvloeistof en afgewerkte olie worden ingezameld. Door middel van een tankwagen met meerdere compartimenten kunnen afgewerkte vloeistoffen, afgewerkte olie en brandstofrestanten met behulp van een slang uit de tank en/of 60/200 liter drums worden leeggezogen. Laat de inzameling van koelvloeistof en nog andere garage afvalsoorten regelen door Wastenet inzameling. Wij verzorgen het gehele traject en sturen de juiste inzamelaar naar uw garagebedrijf.

Meer garage afvalsoorten

Remvloeistof

Remvloeistof

Inzameling van remvloeistof kan vanaf 60 liter. De exacte hoeveelheid wordt gemeten tijdens het inzamelen.

Ontvetter inzamelen

Ontvetter

Net als alle oliehoudend afval wordt ontvetter ingezameld in UN gekeurde drums. De drums worden veelal omgewisseld.

Brandstofrestanten inzamelen

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten worden ingezameld vanaf 60 liter uit drums.

Afgewerkte olie

Afgewerkte olie

Na het doorgeven wordt u op de route ingepland en wordt de olie binnen 2 weken ingezameld. Vanaf 2.000 liter afgewerkte olie is dit kosteloos.
Oliehoudend afval afvoeren

Oliehoudend afval

Vieze poetsdoeken of andere met olie vervuilde onderdelen worden volgens de regelgeving direct verbrand. Deze worden afgevoerd in drums.
Opbrengst voor accu's

Accu's

Voor (lood) accu’s ontvangt u een opbrengst o.b.v. de actuele accuprijs. Klik voor meer informatie

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur