Oude accu’s

Oude loodaccu’s zijn gevaarlijk afval. Dit komt omdat ze lood bevatten. Lood is een giftige, maar daarnaast ook waardevolle metaalsoort. Nadat de oude accu’s zijn ingezameld worden ze bij een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf gedemonteerd. Van het vrijgekomen lood worden nieuwe accu’s gemaakt en het kunststofafval wordt verkleind tot recyclebaar granulaat. Omdat lood waardevol is, brengt het een opbrengst op. U ontvangt een bedrag per kilo van het totale gewicht. De actuele loodprijs bepaalt wat de opbrengst is. Op basis hiervan berekenen wij een een accuprijs.

Actuele AccuPrijs

€ 0,53

per kilo opbrengst voor uw accu’s

Hoogte oude accuprijs

De hoogte van de opbrengst wordt bepaald door de loodprijs. Door vraag en aanbod op de markt kunnen de lood prijzen van de een op andere dag verschillen. Wanneer de loodprijs stijgt, stijgt de opbrengst voor uw oude accu’s automatisch mee. Hetzelfde is het geval bij prijsdalingen.

Heeft u een vraag over de hoogte van de opbrengst van oude accu’s? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij halen oude accu’s op door heel Nederland en deze worden op een milieuvriendelijke wijze gedemonteerd en verwerkt. Om uw administratie op orde te houden ontvangt u voor de afgevoerde accu’s een begeleidingsformulier en een factuur.

Wist u dat?

Het lood uit de ingezamelde accu’s wordt gebruikt bij de productie van auto’s.

AccuBak

AccuBak

Het lood uit de accu’s is giftig. Vooral met oude accu’s is de kans dat ze gaan lekken erg groot. Het is daarom belangrijk dat de oude accu’s lekdicht worden opgeslagen en ingezameld. Wastenet inzameling stelt hiervoor kosteloos* een AccuBak (kuubskist) ter beschikking. Deze AccuBak is een uitkomst voor garages, autodemontage bedrijven, onderhoudsbedrijven.

De kuubskist is vloeistofdicht waardoor er geen lekgevaar aanwezig is. In de AccuBak kunt u uw oude accu’s opslaan totdat deze vol is. Wanneer de inzamelbak vol is geeft u dit via de mail of telefonisch aan ons door, waarna wij ervoor zorgen dat de AccuBak zo snel mogelijk wordt gewisseld.

Liever eenmalig een aantal accu’s af laten voeren? Geen probleem! U ontvangt dezelfde opbrengst per kilo voor de accu’s. Zet de accu’s goed vast geseald op een pallet, zodat ze niet lekken en ze verantwoord vervoerd kunnen worden.

 

* Kosteloos, mits minimaal 1x per jaar omgewisseld. Lukt dit niet dan worden er transportkosten in rekening gebracht.

Ander garage afval

Afgewerkte olie afvoeren

Afgewerkte olie

Afgewerkte olie wordt binnen 2 weken ingezameld. Vanaf 2.000 liter afgewerkte olie kosteloos.

chemisch afval afvoeren

Koelvloeistof

Afgewerkte koelvloeistof kan los afgevoerd worden tegen een prijs per liter of kosteloos wanneer u minimaal 400 liter afgewerkte olie laat afvoeren.

Remvloeistof

Remvloeistof

Hetzelfde geldt voor afgewerkte remvloeistof. Laat het direct afzuigen met de afgewerkte olie (min. 400L) en het wordt kosteloos ingezameld.

Oliehoudend afval

Oliehoudend afval

Vieze poetsdoeken of andere met olie vervuilde onderdelen worden volgens de regelgeving direct verbrand. Deze worden afgevoerd in drums.

Oliefilters

Oliefilters

Oude oliefilters worden tegen een gereduceerd tarief afgevoerd i.c.m. min. 400L afgewerkte olie. Oliefilters zijn recyclebaar en worden in drums ingezameld.

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten worden bij voorkeur tegelijk met de afgewerkte olie afgezogen. Hiervoor wordt een zuigwagen ingezet met meerdere compartimenten.

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur