Rolcontainers zijn een handige oplossing voor bedrijfsafval, maar ze kunnen soms ook een doorn in het oog zijn. Er is geen plaats voor, ze passen niet bij het interieur en omdat er steeds meer afval wordt gescheiden, komen er meer en meer containers bij. Hoewel wij natuurlijk hartstikke trots zijn op onze bedrijfsafvalcontainers, kunnen wij ons voorstellen dat u ze liever niet te veel in het zicht hebt staan. Daarom delen we vandaag vijf tips voor het creatief opbergen van afvalcontainers.

Afval scheiden

Wanneer je milieubewust met afval wilt omgaan, kom je niet onder een goede afvalscheiding uit. Voor veel afvalstromen hebben wij een passende oplossing. Denk aan restafval, papier en karton, PMD, maar ook chemisch afval of afgewerkte olie behoren tot de opties. Dat steeds meer afvalstromen gerecycled kunnen worden is een goede ontwikkeling. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw uitgaven. Gescheiden afval is namelijk veel voordeliger om af te laten voeren, maar het zorgt wel voor meer containers op de werkvloer.

Container opbergen

Want waar komen deze containers te staan? Het ene bedrijf heeft ruimte genoeg voor twintig containers, terwijl de ander vier rolcontainers in een kleine ruimte moet zien te passen. In elk geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de containers makkelijk aan de straat kunnen worden gezet. Daarnaast is het handig om na te denken over de meest strategische plaatsen voor de afvalcontainers. Plaats je bijvoorbeeld bij elk bureau een restafval prullenbak, op elke afdeling één container of zet je meerdere containers neer op een centrale plek? Maar hoeveel containers u ook heeft, bekijk snel de vijf ideeën om de containerplaatsen op te leuken.

Tip 1: Bouw een muurtje

Staat de container buiten voor het pand of op de parkeerplaats? Om ze aan het zicht te onttrekken kan je er een muurtje omheen (laten) bouwen. Dit hoeft geen dichtgemetselde muur te zijn, maar kan gemaakt zijn van allerlei verschillende soorten materialen. Let wel op dat het niet helemaal rondom wordt gebouwd, want de container moet er nog wel makkelijk uit kunnen worden gereden!

Tip 2: Kliko ombouw

Een ombouw met een deurtje waar de container kan worden uitgereden is big business. De ombouw is volledig afgesloten, waardoor het bijna niet zichtbaar is dat hier een container in is opgeborgen. Verschillende bedrijven bieden een kant en klare oplossing voor de ombouw, maar er zijn ook genoeg handleidingen om zelf aan de slag te gaan.

Tip 3: Maak er een plantenbak van

Een ombouw kan goed worden gecombineerd met een plantenbak aan de bovenkant. De container hoeft er niet eens buiten voor te staan, ook met binnenplanten kan er een gezellige groene hoek van worden gemaakt.

Tip 4: Laat er klimop omheen groeien

Wanneer je de container in de bedrijfstuin hebt staan, kan je er voor kiezen om er klimop omheen te laten groeien. Oké, het groeien duurt wellicht even, maar dan heb je wel een unieke look!

Tip 5: Verberg ze ondergronds

Een van de nieuwste mogelijkheden is het ondergronds opbergen van de container. Aan dit systeem hangt wel een prijskaartje, maar dan zijn de containers wel volledig uit het zicht. Dit systeem bespaart een hoop ruimte en voorkomt nare (afval)geurtjes.  

Ondanks brand bij AVR in Rotterdam gaat afvalinzameling gewoon door

Het zal u wellicht niet zijn ontgaan: er is een ernstige brand uitgebroken bij afvalverwerker AVR in de Botlek, Rotterdam. Gezien AVR een grote speler is op het gebied van afvalverwerking in Nederland, zou dit nieuws zorgen bij u kunnen oproepen over uw...

Minder CO2-uitstoot door multi-inpakmachine

Bestellingen met diverse artikelformaten, zorgen bij webwinkels vaak voor onnodig grote dozen om het te verpakken en versturen. Dit zorgt niet alleen voor verspilling van karton en vulmateriaal, maar ook dat het pakket meer ruimte inneemt tijdens het vervoer. Hierdoor...

Inzameling corona-afval volgens richtlijnen

Niet meer dan logisch dat afval afkomstig van Corona testlocaties met zorg wordt ingezameld en afgevoerd. Echter door gebrek aan kennis en organisatie gaat het toch mis en wordt het als bedrijfsafval ingezameld. Maar wat is het probleem en hoe moet het dan?

[instagram-feed layout=grid]

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur