Papier en karton

(Oud) Papier en karton zijn bijvoorbeeld kartonnen verpakkingen, kantoorpapier, printpapier, niet-vertrouwelijke documenten, folders, misdrukken en andere papieren en/of kartonnen producten.
Papier is 100% recyclebaar. Het is een belangrijke grondstof voor o.a. nieuw papier en andere papier- en kartontoepassingen. Door papier en karton te recyclen hoeven er minder bomen gekapt te worden. Maar naast de winst voor het milieu is er ook winst te behalen voor bedrijven. Restafval is een dure afvalstroom, dus deze kan het best zo klein mogelijk gehouden worden. Papier en karton is de goedkoopste afvalsoort om af te voeren, dus wanneer deze volume uit de restafvalstroom wordt gehaald kan dit op maandbasis flink in kosten schelen.

Afvalsoort groot - papier-karton - rolcontainer Huren
N

Wat mag er bij het papier/karton

Wit- en gekleurd papier
Bruin- en gekleurd karton
Foldertjes
Tijdschriften
Dagbladen/kranten
Boeken
Omslagen
Papieren zakken
Fotokopieerpapier

M

Wat mag er niet bij papier/karton

Vervuild/verontreinigd papier met bijv. verf, vet en/of olie.
Geplastificeerd papier
Cellofaan
Carbonpapier
Behang- en afplaktape,
Papieren handdoekjes
Zakdoekjes

Bekijk de volledige acceptatie voorwaarden

De inzameling van papier/karton

Papier/karton kan op verschillende manieren worden ingezameld: Wastenet inzameling heeft verschillende maten rolcontainers, kan semiondergrondse container plaatsen en ook een afzet– en perscontainers behoren tot de oplossingen. Maar welke oplossing past nu het beste bij uw bedrijf? Hierover adviseren wij u graag. Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter op onze website.

Ik wil graag een offerte ontvangen »
container 660 papier-karton inzameling

Rolcontainers

Van 240 liter tot 2.400 liter

Icoon - afvalsoort - restafval

Perscontainers

Mini- en volwaardige

Icoon groenafval inzamelen

Semi-ondergronds

3 verschillende maten

20m3 afzetcontainer

Afzetcontainer

Eenmalig of wisselen

Kies voor duurzaam, zonder na te denken over afval

icoon afval

Gratis scan van de
huidige situatie

icoon afval

Passend advies
en offerte

icoon afval

Wij regelen de
overstap

icoon afval

Uw afvalzaken
geregeld

De recycling van papier/karton

Papier wordt gemaakt van houtvezels. Wanneer oud papier en karton wordt gerecycled hoeven er minder bomen gebruikt te worden. Houtvezels kunnen uit verschillende boomsoorten worden gehaald, maar dus ook uit oud papier. Papier is namelijk voor 100% recyclebaar. Helaas breken de houtvezels bij elke recycling wel een stukje af waardoor ze maximaal zeven keer kunnen worden hergebruikt.

Het ingezamelde papier en karton wordt gesorteerd, gereinigd en vermalen. Hierdoor komen de papiervezels los en ontstaat een vezelbrij, ook wel pulp genoemd. Met gebruik van lucht worden de inktresten naar de oppervlakte gedreven. Als laatste wordt de pulp gebleekt met zuurstof, waterstofperoxide of ozon. Dit bleekproces is alleen nodig als er vervolgens weer wit papier van wordt gemaakt. Na het bleken is de pulp klaar om geperst te worden tot nieuw papier. 

Wat is beter afval scheiden of nascheiding

Ik wil graag een offerte ontvangen