Bedrijven die chemisch afval produceren moeten inzicht geven welke stoffen er in dit afval zitten. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) schreef dit verzoek deze week in een brief aan de tweede kamer.

Volgens de minister is het alleen op deze manier mogelijk om onderzoek te doen naar de risico’s van de zorgwekkende stoffen die in de chemische afvalstroom zitten. Met haar verzoek hoopt de minister organisaties als provincies, gemeenten, waterschappen en milieudiensten aan te spreken voor een beter en verantwoordelijker milieuzorgbeleid.

Op dit moment hebben bedrijven zoals chemieconcerns al een informatieplicht om schadelijk afval te melden, maar tot op heden hoeven ze alleen een algemene omschrijving te geven van het afval dat afgevoerd wordt. Gedetailleerde informatie is alleen verplicht wanneer het afval wordt gestort.

Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor mogelijk zeer gevaarlijke stoffen, waaronder PFAS stoffen in grond. Lees hier waarom het afvoeren van grond hierdoor op dit moment lastig is.

Chemisch afval laten afvoeren?

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur

Ondanks brand bij AVR in Rotterdam gaat afvalinzameling gewoon door

Het zal u wellicht niet zijn ontgaan: er is een ernstige brand uitgebroken bij afvalverwerker AVR in de Botlek, Rotterdam. Gezien AVR een grote speler is op het gebied van afvalverwerking in Nederland, zou dit nieuws zorgen bij u kunnen oproepen over uw...

Minder CO2-uitstoot door multi-inpakmachine

Bestellingen met diverse artikelformaten, zorgen bij webwinkels vaak voor onnodig grote dozen om het te verpakken en versturen. Dit zorgt niet alleen voor verspilling van karton en vulmateriaal, maar ook dat het pakket meer ruimte inneemt tijdens het vervoer. Hierdoor...

Inzameling corona-afval volgens richtlijnen

Niet meer dan logisch dat afval afkomstig van Corona testlocaties met zorg wordt ingezameld en afgevoerd. Echter door gebrek aan kennis en organisatie gaat het toch mis en wordt het als bedrijfsafval ingezameld. Maar wat is het probleem en hoe moet het dan?

[instagram-feed layout=grid]