Koffiedik
Een medewerker drinkt gemiddeld vier koppen koffie per dag. Wanneer er voor vers gemalen koffie wordt gekozen blijft er dus veel koffiedik over. Dit komt vrijwel altijd bij het restafval terecht. Zonde, want koffiedik kan goed worden gerecycled of hergebruikt.
Zonde van de grondstoffen, maar ook zonde van het geld. Wanneer koffiedik een groot deel van het restafval omvat, kan er flink bespaart worden op de kosten. Voor het inzamelen van koffiedik wordt een aparte rolcontainer geplaatst.

Wat valt er onder koffiedik
Koffiedik zonder verpakking
Wat mag er niet bij koffiedik
Koffiecups
Koffiefilters
Koffiepads
Theezakjes
Fruit en andere etensresten
Restafval
Papier/karton
De inzameling van koffiedik
Koffiedik wordt, net als organisch afval, ingezameld in rolcontainers van 120 of 240 liter. De rolcontainers worden omgewisseld voor schone containers. Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter op onze website.

Rolcontainers
Van 120 en 240 liter
Kies voor duurzaam, zonder na te denken over afval

Gratis scan van de
huidige situatie

Passend advies
en offerte

Wij regelen de
overstap

Uw afvalzaken
geregeld
Zet direct de eerste stap »
De recycling van koffiedik
Oesterzwammen gekweekt op koffiedik. Een prachtig voorbeeld hoe “afval” een belangrijke voedingsbron vormt voor het kweken van voedsel. In dit voorbeeld wordt koffiedik niet gerecycled, maar hergebruikt.
Ook als meststof kan koffiedik waardevol zijn voor tuinders. Bij dit proces, waar vergisting door hitte wordt gebruikt, komt biogas vrij. Biogas is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen.
Afhankelijk van waar de koffiedik uiteindelijk heen gaat, vindt het uiteindelijk weer een bestemming. 100% circulair dus.
Een kleine moeite dus; door koffiedik te scheiden draagt een bedrijf direct bij aan een beter milieu.

