Koffiedik

Gooit u koffiedik nog bij het restafval? Zonde! Koffiedik is een waardevolle grondstof.

Een medewerker drinkt gemiddeld vier koppen koffie per dag, wat overblijft is een hoop koffiedik. Dit komt vrijwel altijd bij het restafval terecht. Erg jammer want koffiedik kan goed worden gerecycled of hergebruikt bijvoorbeeld als voedingsbodem voor oesterzwammen.

Voor de inzameling van kleine hoeveelheden koffiedik zijn 25 liter kratten beschikbaar. Voor grootschalige koffiedrinkers wordt een aparte rolcontainer (120 liter) geplaatst.

Afvalsoort groot - koffiedik - rolcontainer Huren

De recycling van koffiedik

Oesterzwammen gekweekt op koffiedik. Een prachtig voorbeeld hoe “afval” een belangrijke voedingsbron vormt voor het kweken van voedsel. In dit voorbeeld wordt koffiedik niet gerecycled, maar hergebruikt. Koffiedik wordt verder gerecycled in bijvoorbeeld zeep, notitieblokken, bio-pellets en bio-brandstof.

Hoe wordt koffiedik verwerkt?

Na de inzameling wordt het koffiedik verzameld op een overslagplaats. Het wordt schoongemaakt van eventuele vervuilingen. Afhankelijk van de vraag wordt het of hergebruikt of gerecycled door er eerst een droge stof van te maken. Dit kan worden samengeperst voor verschillende doeleinden zoals bio-pellets en als alternatief voor papier/karton. Onafhankelijk van waar de koffiedik uiteindelijk heen gaat, vindt het uiteindelijk weer een bestemming. 100% circulair.

Een kleine moeite dus; door koffiedik te scheiden draagt een bedrijf direct bij aan een beter milieu.

Oesterzwammen-kweken-koffiedik-inzameling

De inzameling van koffiedik

Kleine hoeveelheden koffiedik worden ingezameld in speciale lekdichte kratten. Deze worden per 13 stuks geleverd. De volle kratten stuur je wekelijks via een DHL servicepunt naar de verwerker van het koffiedik. Voor grotere hoeveelheden biedt een rolcontainer van 120 liter de oplossing. Deze wordt door een inzamelaar wekelijks omgewisseld voor schone containers. Koffiedik inzamelen is een extra service en kan alleen worden afgenomen indien u al een andere dienst bij ons afneemt.

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter op onze website.

120 liter container voor organisch afval - wastenet inzameling

Rolcontainers

Van 120 liter

Stapelbak-voor-koffiedik-inzameling

25 liter bakken

Inzameling via pakketpost

Ik wil graag een offerte ontvangen »

Ik wil graag een koffiedik inzamelen

Laat onderstaand je gegevens achter. Dan ontvangt u van ons een prijsopgave voor de inzameling van koffiedik.