Veelgestelde vragen

Antwoorden van uw afvalmanager

Meest gestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust even contact op.

Leveren jullie containers in heel Nederland?

Ja! Omdat wij een groot netwerk hebben en samenwerken met meer dan 50 inzamelaars door het hele land, kunnen wij op elke plaats in Nederland een container leveren. 

Hoe snel kan ik een container krijgen?

Nadat u de overeenkomst heeft ondertekend worden de rolcontainers binnen één week geplaatst.

Worden rolcontainers echt gratis geplaatst?

Ja. Alle rolcontainers worden gratis geplaatst. Hier brengen wij geen kosten voor in rekening. Voor het ledigen van de container betaal je een vast tarief. Bij het opzeggen van de overeenkomst wordt er eenmalig 75 euro in rekening gebracht. Dit is voor het afvoeren en schoonmaken van de container(s).

Wanneer wordt mijn container geleegd?

Wanneer u een overeenkomst met ons aangaat, krijgt u een afvalkalender. Hier staat precies op wanneer wij uw container komen legen. Op de ledigingsdag vragen wij u de container vanaf 07.00 uur aan de openbare weg te zetten. De lediging zal  tussen 07.00 en 18.00 uur plaatsvinden. Omdat routes op de dag zelf nog kunnen wijzigen, kunnen wij geen tijdsafspraken maken voor het legen van de container.

Ik heb al een contract bij een andere inzamelaar, helpen jullie bij het overstappen?

Wanneer u een contract bij een andere inzamelaar heeft, kunnen wij u helpen met overstappen. Wij schrijven de opzeggingsbrief en het enige wat u hoeft te doen is de brief ondertekenen. Wanneer het contract bij u oude inzamelaar verloopt, gaat onze overeenkomst in.

Voor welke afvalsoorten zijn er containers beschikbaar?

Wij kunnen elke afvalsoort voor u afvoeren. Benieuwd welke container er bij welke afvalsoort past? Kijk dan snel op onze afvalsoorten pagina. Heeft u een specfieke afvalsoort die niet genoemd wordt? Neem dan contact met ons op en wij gaan voor u aan de slag.

Wat gebeurt er met mijn opgehaalde bedrijfsafval?

Het opgehaalde bedrijfsafval wordt verwerkt bij een van onze partners uit ons afvalnetwerk. Het is per afvalstroom verschillend of het afval hergebruikt of gerecycled kan worden. Kijk voor de informatie per afvalstroom op onze pagina afvalsoorten. Afval kan het best gerecycled worden als het gescheiden wordt aangeboden. Benieuwd welke afvalstromen in uw bedrijf goed gerecycled kunnen worden? Vraag de afvalscan aan voor gratis advies.

Rekenen jullie milieuheffing?

Nee. Wij rekenen geen extra toeslagen of milieuheffingen. De afvalstoffenbelasting zit al in de prijs verwerkt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Leveren jullie ook containers zonder abonnement?

Nee, om containers te leveren moet er een overeenkomst worden afgesloten. Wilt u eenmalig een container bestellen of bestelt u particulier? Dan kunt u terecht bij ContainerOnline.

Wat is de opzegtermijn?

Onze overeenkomst wordt vastgelegd voor één jaar. Wilt u met ons verder dan verlengen wij dit jaarlijks. Wilt u uw overeenkomst opzeggen? Doe dit dan uiterlijk één maand voor het einde van het contract.

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur