PD (was PMD) voor bedrijven

Plastic verpakkingen, metaal en drankkartons, ofwel PMD, vormt een groot deel van ons afval. Per 1 januari 2023 is dat voor bedrijfsafval PD, dus Plastic verpakkingen en drankkartons. In veel gemeenten blijft het PMD en wordt het scheiden daarvan in huishoudens gestimuleerd, maar het efficiënt inzamelen en verwerken van PD voor bedrijfsafval kan nog flink worden verbeterd. Sinds kort kunnen bedrijven bij Wastenet terecht om PD afval te scheiden. Wij leveren PD containers (mét oranje klep) en voeren het afval tegen een eerlijk tarief voor u af.

N

Eén contactpersoon

Al uw afvalzaken geregeld door één contactpersoon. Vertrouwd en makkelijk.

N

PD container gratis geplaatst

PD rolcontainers worden binnen één week gratis geplaatst.

N

Overeenkomst voor 1 jaar

Bent u tevreden? Dan zetten we onze dienstverlening jaarlijks voort.

De voordelen van PD afval scheiden

Het scheiden van PMD afval is voor veel mensen al bekend terrein. In huishoudens wordt het scheiden van PMD namelijk steeds makkelijker gemaakt. Ook bij bedrijven is PD goed te scheiden. Veel bedrijven zijn op zoek naar een passende oplossing voor hun PD afval, maar dit wordt nog door weinig afvalinzamelaars aangeboden. Toch brengt het scheiden van PD nu al een hoop voordelen met zich mee. Wastenet inzameling heeft hier dé oplossing voor.

Gratis advies

Wij rekenen uit
hoeveel u kunt
besparen op uw
afvalkosten.
Vraag gratis de
afvalscan aan.

Aanvragen

 

Gewenning, besparing en recycling

De mogelijkheden om PD van bedrijven te recyclen zal in de toekomst sterk toenemen. Daarom is het verstandig om nu al te beginnen met een juiste afvalscheiding. Zo krijg je binnen het bedrijf een beeld van hoe groot de PD afvalstroom is en hoe je dit het beste kan inzamelen. Daarnaast brengt het ook een CO2 besparing met zich mee. PD wordt nu bij het restafval weggegooid, wat direct de verbrandingsoven in gaat. Zonde van alle recyclebare grondstoffen. De recycling van PD bedrijfsafval is in opkomst. Wij leveren in heel Nederland PD rolcontainers en halen het gescheiden afval op. Iedere opdracht helpt mee aan de PD recycling.

 

Inzameling PD afval

PD wordt ingezameld in rolcontainers. Hiervoor zijn container beschikbaar in de maten 240 liter, 660 liter en 1.100 liter. De containers zijn beschikbaar op abonnementsbasis. Wanneer de overeenkomst getekend is, ontvangt u binnen één week de rolcontainer(s).

 

 

 

 

 

Recycling PD afval

Hoewel PD gecombineerd wordt ingezameld, wordt het als twee aparte afvalstromen verwerkt. De plastic verpakkingen worden na inzameling gescheiden, gereinigd en gesorteerd per plasticsoort. Per soort wordt het plastic vermalen tot korrels waar vervolgens nieuwe producten van worden gemaakt. Onder deze producten vallen bijvoorbeeld fleece truien, kunststof speelgoed of zelfs tuinmeubilair. Drinkverpakkingen bestaan voor het grootse deel uit papier, maar er zit ook een laag kunststof in en soms zelfs aluminium. Al deze grondstoffen kunnen apart worden teruggewonnen. De papiervezels uit het karton worden tot pulp vermalen en hier wordt nieuw papier van gemaakt, waaronder toiletpapier. Het kunststof wordt vermalen en gerecycled tot nieuwe kunststofproducten en de aluminiumlagen worden gerecycled tot bijvoorbeeld aluminium buizen.

 

 

Start met scheiden

PD afval scheiden is dus waardevol. Niet alleen voor huishoudens, maar sinds kort dus ook voor het bedrijfsleven. Rijkswaterstaat verwacht dat de sorteer- en verwerkingscapaciteit in de nabije toekomst alleen maar meer zal uitbreiden. In het komende jaar zal er naar verwachting zo’n 15 à 25 kiloton extra sorteercapaciteit beschikbaar komen. In 2020 zal hier nog 100 kiloton sorteercapaciteit bijkomen. Bent u al begonnen met scheiden? Wastenet helpt u hier graag bij. Neem snel contact op of vraag de gratis afvalscan aan

 

 

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur