Klantverhaal: Egmond Plastic

Egmond Plastic maakt hoogwaardige kunststofproducten voor de luchtvaartindustrie, defensie, de medische industrie en overige hoogwaardige industrieën. Ze onderscheiden zich vooral binnen de luchtvaartindustrie, waar hun lichtgewicht onderdelen, gemaakt via de unieke smeltkerenmethode, veel worden geprezen. Ook zijn zij wereldwijd de enige partij die holle onderdelen kan spuitgieten. In hun bedrijfspand in Alkmaar wordt er met meer dan 100 medewerkers dagelijks gewerkt aan het produceren van deze unieke producten. Egmond Plastic draait om kwaliteit en laat zien dat kunststof in sommige gevallen de betere vervanger van metalen is.

Wastenet verzorgt voor Egmond Plastic de inzameling van de volgende afvalstromen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Over afval wil ik niet te veel nadenken. Het maakt mij niet uit wie mijn afval ophaalt, als het maar gedaan wordt”

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles in één service

“Daarnaast ben ik er ook blij mee dat Wastenet het liefst alle taken op zich neemt. “De alles in één service past goed bij ons. Over afval wil ik niet te veel hoeven nadenken. Het maakt mij niet uit wie het ophaalt, als het maar wordt opgehaald.” Inmiddels is er na de jarenlange samenwerking goed contact ontstaan tussen Wastenet en Egmond Plastic. “Mark is snel en duidelijk in wat hij voor mij kan betekenen en de gesprekken dwalen ook wel eens af naar onze gedeelde muziekinteresses. Tijdens de verbouwing aan ons pand moesten we tijdelijk veel schakelen en moest er voor meerdere locaties het afval geregeld worden. Dat werd allemaal goed opgepakt en kleine problemen die ontstaan worden snel verholpen.”

Geen langdurige contracten

Bij de productieprocessen van Egmond Plastic komt veel afval vrij. Zo wordt het chemisch afval, kunststof afval en de afgewerkte olie door ons apart ingezameld. Ook het papier- en kartonafval en het restafval van de productieruimtes en de kantoorruimtes worden gescheiden. “Soms zijn we aan het opruimen en komen er ook wat andere afvalsoorten vrij, zoals bouw- en sloopafval waar we dan snel een container voor moeten hebben”, vertelt Rian van der Weiden, manager HR en Algemene zaken. Egmond Plastic was zo’n vijf jaar geleden een van Wastenet’s eerste klanten. Wat voor van der Weiden belangrijk was bij de keuze van een nieuwe afvalinzamelaar was de contractduur. “Bij onze vorige inzamelaars zaten we soms wel meer dan vijf jaar vast aan een contract. Dit wilde ik niet meer. Dat Wastenet jaarcontracten biedt, was een van de redenen om voor Wastenet te kiezen.”

 

 

 

 

 

 

Meer klantverhalen

 

 

 

 

 

 

 

 

De Houdloods

“Vroeger moest ik elke keer checken of de container wel geleegd was. Nu kunnen we er gewoon vanuit gaan dat het geregeld is”. Voor het restaurant De Houdloods verzorgen wij het flessenglas, organisch afval, papier en karton en het restafval.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellboy Lifttechniek

“Fijn dat er altijd duidelijk beschreven staat wat onze kosten zijn en wat het ons opbrengt.” Voor Bellboy lifttechniek voeren wij al het afval af dat vrijkomt tijdens onderhoud en renovatiewerkzaamheden.

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur