Kartonnen bekers

Kartonnen koffie bekertjes zijn goed te recyclen en kunnen daarom het beste gescheiden worden ingezameld. Omdat de binnenkant van de bekers een coating hebben, worden de bekers apart van het papier- en kartonafval ingezameld. Na het verwerken van de bekers wordt zowel de plastic laag als de kartonnen beker gerecycled tot nieuwe producten. Goed voor het milieu dus.

Het gescheiden inzamelen van kartonnen koffiebekers levert daarnaast een forse kostenbesparing op voor bedrijven doordat de hoeveelheid restafval flink verminderd.

Afvalsoort groot - kartonnen bekers - rolcontainer Huren
N

Wat valt onder kartonnen bekers

Gebruikte –
Lege – (schenkleeg)
Schone –
Bedrukte en onbedrukte –
Ongebruikte –

Kartonnen bekers

M

Wat mag er niet bij

Plastic bekers
Bekerhouders/sleeves
Vervuilde kartonnen bekers (voedselresren)
Bekers gevuld met voorwerpen/verpakkingen bijv. theezakjes
Verbrande kartonnen bekers
Overig papier/karton

 

Bekijk de volledige acceptatie voorwaarden

De inzameling van kartonnen bekers

Kartonnen bekers worden ingezameld in rolcontainers. Wij adviseren om daarnaast gebruik te maken van speciale afvalbakken met stortkokers zodat je efficiënt kunt stapelen en optimaal profiteert van het volume voordeel. Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter op onze website.

Icoon - afvalsoort - restafval

Rolcontainers

Van 240 liter tot 1.100 liter

Ik wil graag een offerte ontvangen »

Kies voor duurzaam, zonder na te denken over afval

icoon afval

Gratis scan van de
huidige situatie

icoon afval

Passend advies
en offerte

icoon afval

Wij regelen de
overstap

icoon afval

Uw afvalzaken
geregeld

Zet direct de eerste stap »

De recycling van kartonnen bekers

Koffiebekers bevatten een dun laagje polyethyleen. Deze laag zorgt ervoor dat de beker niet lekt. In het verwerkingsproces moet deze laag losgemaakt worden van het karton. Dit gebeurt door de kartonnen bekers in kleine snippers te snijden door midden van een grote shredder. De plastic laag gaat stuk. Vervolgens worden de snippers in water geweekt. Het papier wordt pulp het het plastic blijft drijven. Zo ontstaan er twee stromen die los van elkaar weer gerecycled kunnen worden. Het papier pulp wordt gebleekt en hiervan worden bijvoorbeeld wc-papier en hygiënedoekjes gemaakt. Het polystyreen wordt vermalen tot granulaat dat dient als grondstof voor polystyrene toepassingen. Bijvoorbeeld wederom als binnenlaag van een nieuwe koffiebeker.

Wat is beter afval scheiden of nascheiding

Ik wil graag een offerte ontvangen