Grote bedrijven produceren op jaar basis al snel duizenden kilo afval. Restafval, PMD, papier en karton. Wanneer je zoveel afval hebt zijn rol- en perscontainers alleen vaak niet meer genoeg. Een goede manier om dit afval in te zamelen, zonder teveel ruimteverlies en stankoverlast, zijn semi-ondergrondse containers.

Wat zijn semi-ondergrondse containers?

Semi-ondergrondse containers worden vaak geplaatst bij horecabedrijven, industriële bedrijven, op campings en recreatieparken, onderwijsinstellingen en verzorgingshuizen, maar ook op kantoor kan dit een goede uitkomst zijn. 

Bij semi-ondergrondse containers wordt het afval onder de grond opgeslagen. De container staat voor zo’n 70% in de grond ingegraven en heeft een goed afsluitbare deksel.  Doordat de containers in de grond gegraven worden hebben ze niet veel ruimte nodig. De containers zijn hermetisch afgesloten, waardoor er geen dieren bij het afval kunnen komen. Daarnaast wordt het afval onder de grond koel gehouden, wat stankoverlast tegengaat.

Het afval in semi-ondergrondse containers wordt efficiënt opgeslagen, omdat het afval zich door zijn eigen gewicht goed comprimeert. Hierdoor hoeven de containers niet vaak geledigd te worden, wat kostenbesparend werkt. De containers zijn te personaliseren met een sticker/bord op de voorkant en kan er per container worden aangegeven welk afval waar kan worden weggegooid.


Voordelen van ondergrondse containers

  • Kostenbesparend
  • Ruimtebesparend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Gebruiksvriendelijk

Welke afvalsoorten kunnen er in semi-ondergrondse containers?

Semi-ondergronse afvalcontainers zijn beschikbaar voor de afvalstromen: bedrijfs- en restafval, flessenglas en papier-karton. Binnenkort kan ook de afvalstroom PMD worden ingezameld in semi-ondergrondse containers. 

Hoe worden semi-ondergrondse containers geplaatst?

Altijd al willen zien hoe semi-ondergrondse containers worden geplaatst? Onze partner Deep Waste Collection laat het zien hoe zij binnen no-time drie containers ingraven.

Een semi-ondergrondse container in uw bedrijf

Semi-ondergrondse containers zijn er in drie verschillende maten: 1300 liter, 3000 liter en 5000 liter.

Is een semi-ondergrondse container ook dé oplossing voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee! Stuur ons een berichtje en wij kijken wat de mogelijkheden zijn op uw terrein.

Minder CO2-uitstoot door multi-inpakmachine

Bestellingen met diverse artikelformaten, zorgen bij webwinkels vaak voor onnodig grote dozen om het te verpakken en versturen. Dit zorgt niet alleen voor verspilling van karton en vulmateriaal, maar ook dat het pakket meer ruimte inneemt tijdens het vervoer. Hierdoor...

Inzameling corona-afval volgens richtlijnen

Niet meer dan logisch dat afval afkomstig van Corona testlocaties met zorg wordt ingezameld en afgevoerd. Echter door gebrek aan kennis en organisatie gaat het toch mis en wordt het als bedrijfsafval ingezameld. Maar wat is het probleem en hoe moet het dan?

Eén week zonder (bedrijfs)afval. Ga de uitdaging aan

Bedrijven zijn één van de grootste afvalproducenten van Nederland. Kantoorpapier, etensresten, verpakkingen, productieresten; dit zijn maar enkele voorbeelden van wat er op een gemiddelde dag de prullenbak in gaat. Ben jij je bewust van hoeveel je weggooit? Doe mee...

[instagram-feed layout=grid]

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur