PMD voor bedrijven

Plastic afval, metalen en drinkkartons, ofwel PMD, vormt een groot deel van ons afval. In veel gemeenten wordt het scheiden van PMD in huishoudens gestimuleerd, maar het efficiënt inzamelen en verwerken van PMD voor bedrijfsafval kan nog flink worden verbeterd. Sinds kort kunnen bedrijven bij Wastenet terecht om PMD afval te scheiden. Wij leveren PMD containers (mét oranje klep) en voeren het afval tegen een eerlijk tarief voor u af.

N

Eén contactpersoon

Al uw afvalzaken geregeld door één contactpersoon. Vertrouwd en makkelijk.

N

Container gratis geplaatst

PMD rolcontainers worden binnen één week gratis geplaatst.

N

Overeenkomst voor 1 jaar

Bent u tevreden? Dan zetten we onze dienstverlening jaarlijks voort.

De voordelen van PMD afval scheiden

Het scheiden van PMD afval is voor veel mensen al bekend terrein. In huishoudens wordt het scheiden van PMD namelijk steeds makkelijker gemaakt. Ook bij bedrijven is deze stroom goed te scheiden. Veel bedrijven zijn op zoek naar een passende oplossing voor hun PMD afval, maar dit wordt nog door weinig afvalinzamelaars aangeboden. Toch brengt het scheiden van PMD nu al een hoop voordelen met zich mee. Wastenet inzameling heeft hier dé oplossing voor.

Gratis advies

Wij rekenen uit
hoeveel u kunt
besparen op uw
afvalkosten.
Vraag gratis de
afvalscan aan.

Aanvragen

 

Gewenning, besparing en recycling

De mogelijkheden om PMD van bedrijven te recyclen zal in de toekomst sterk toenemen. Daarom is het verstandig om nu al te beginnen met een juiste afvalscheiding. Zo krijg je binnen het bedrijf een beeld van hoe groot de PMD afvalstroom is en hoe je dit het beste kan inzamelen. Daarnaast brengt het ook een CO2 besparing met zich mee. PMD wordt nu bij het restafval weggegooid, wat direct de verbrandingsoven in gaat. Zonde van alle recyclebare grondstoffen. De recycling van PMD bedrijfsafval is langzaam in opkomst. Wij leveren in heel Nederland PMD rolcontainers en halen het gescheiden afval op. Hoewel het nog niet op iedere plek in Nederland mogelijk is om PMD afzonderlijk af te voeren, helpt iedere opdracht mee aan de vraag vanuit het bedrijfsleven naar meer PMD recycling.

 

Inzameling PMD afval

PMD wordt ingezameld in rolcontainers. Hiervoor zijn container beschikbaar in de maten 240 liter, 660 liter en 1.100 liter. De containers zijn beschikbaar op abonnementsbasis. Wanneer de overeenkomst getekend is, ontvangt u binnen één week de rolcontainer(s).

 

 

 

 

 

Recycling PMD afval

Hoewel PMD gecombineerd wordt ingezameld, wordt het als drie aparte afvalstromen verwerkt. De plastic verpakkingen worden na inzameling gescheiden, gereinigd en gesorteerd per plasticsoort. Per soort wordt het plastic vermalen tot korrels waar vervolgens nieuwe producten van worden gemaakt. Onder deze producten vallen bijvoorbeeld fleece truien, kunststof speelgoed of zelfs tuinmeubilair. Bij recycling van metaal gaat de kwaliteit niet verloren, waardoor het materiaal in principe eindeloos te recyclen is. De metalen verpakkingen worden met magneten en wervelstromen uit het overige afval gehaald. Na de scheiding wordt dit omgesmolten en opnieuw ingezet als grondstof. Drinkverpakkingen bestaan voor het grootse deel uit papier, maar er zit ook een laag kunststof in en soms zelfs aluminium. Al deze grondstoffen kunnen apart worden teruggewonnen. De papiervezels uit het karton worden tot pulp vermalen en hier wordt nieuw papier van gemaakt, waaronder toiletpapier. Het kunststof wordt vermalen en gerecycled tot nieuwe kunststofproducten en de aluminiumlagen worden gerecycled tot bijvoorbeeld aluminium buizen.

 

 

Start met scheiden!

PMD afval scheiden is dus waardevol. Niet alleen voor huishoudens, maar sinds kort dus ook voor het bedrijfsleven. Rijkswaterstaat verwacht dat de sorteer- en verwerkingscapaciteit in de nabije toekomst alleen maar meer zal uitbreiden. In het komende jaar zal er naar verwachting zo’n 15 à 25 kiloton extra sorteercapaciteit beschikbaar komen. In 2020 zal hier nog 100 kiloton sorteercapaciteit bijkomen. Bent u al begonnen met scheiden? Wastenet helpt u hier graag bij. Neem snel contact op of vraag de gratis afvalscan aan

 

 

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur