Klantverhaal: Bellboy Lifttechniek

Bellboy Lifttechniek uit Alphen aan den Rijn is een service organisatie en verzorgt het onderhoud aan meer dan 1000 liften door het hele land. Bellboy is een onafhankelijk bedrijf met een mensgerichte service. “Een belangrijk aspect, want vertrouwen is enorm belangrijk in deze branche”, vertelt eigenaar Rien van Nieuwenhuizen. “Wanneer je in een lift stapt ben je overgeleverd aan de technologie en het is onze taak er voor te zorgen dat dit zonder twijfel werkt.” Naast de 24 uurs storingsdienst en het onderhoud van de liften kunnen particulieren, VvE’s, beheerders en ondernemers ook bij Bellboy Lifttechniek terecht voor renovatie en modernisering.

Wastenet verzorgt voor Bellboy lifttechniek de inzameling van de volgende afvalstromen:

 

“Voor ons koperafval ontvangen wij een opbrengst. Fijn dat er altijd duidelijk beschreven staat wat ons afval kost en wat het ons oplevert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korte lijnen en snelle oplossingen

De overstap naar het scheiden van afval was voor de medewerkers van Bellboy lifttechniek in het begin even schakelen, maar inmiddels zijn de monteurs niet anders meer gewend. “De monteurs hebben tijdens de werkzaamheden verschillende bakken staan voor het koper en metaal. Hier hoeven ze niet meer over na te denken”, vertelt van Nieuwenhuizen. Het grootste voordeel van de samenwerking met Wastenet inzameling vindt de eigenaar de korte lijnen. “Er wordt direct gereageerd en je komt snel bij de juiste persoon terecht. Daarnaast wordt er veel uit handen genomen. Dat is positief, want je wilt niet te veel met je afval bezig te hoeven zijn.” Ook over de facturering is van Nieuwenhuizen zeer te spreken. “Hier staat duidelijk wat het afvoeren van het afval ons kost en wat het ons oplevert.”
Toch is er ook wel eens wat mis gegaan bij de inzameling van het afval. “Een keer was het afval niet opgehaald en moest ik er zelf achteraan bellen. Gelukkig hebben ze toen snel een andere partij kunnen sturen, waardoor het snel was opgelost.”

Afvalstromen efficiënt scheiden

Tijdens de werkzaamheden van Bellboy Lifttechniek komen verschillende afvalstromen vrij. In 2014 besloten zij de hulp van Wastenet’s dochteronderneming Olieafval in te schakelen, omdat er veel afgewerkte olie moest worden ingezameld. Na een ontmoeting met een van onze adviseurs bleek dat er nog meer mogelijkheden voor afvalscheiding aanwezig waren. Zo komt er onder andere veel koper, roestvrij staal en aluminium vrij bij de onderhoudswerkzaamheden aan de liften. “Momenteel scheiden wij nu naast de olie ook het reguliere restafval, papier- en kartonafval, koper, metalen en accu’s. Een hele verandering met hoe het eerder was geregeld”, aldus van Nieuwenhuizen. “Toen hielden we alleen het oud ijzer apart dat we één keer in de zoveel tijd meegaven aan een oud ijzerboer. Het overige afval ging gewoon bij het restafval. Nu krijgen we voor sommige afvalstromen zelfs een opbrengst.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer klantverhalen

 

 

 

 

 

 

 

 

De Houdloods

“Vroeger moest ik elke keer checken of de container wel geleegd was. Nu kunnen we er gewoon vanuit gaan dat het geregeld is”. Voor het restaurant De Houdloods verzorgen wij het flessenglas, organisch afval, papier en karton en het restafval.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egmond Plastic

Egmond Plastic is een uniek bedrijf dat hoogwaardige kunststofproducten voor de luchtvaartindustrie, defensie de medische industrie en overige industrieën maakt. Ook zijn zij een van de eerste klanten van Wastenet inzameling.

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur