Het warme weer is in aantocht. Wellicht heeft u al gemerkt dat dit niet het beste seizoen is voor uw afvalcontainers. Wanneer afval te lang in de containers blijft zitten kan het gaan stinken en dat is niet aangenaam voor u, uw personeel of uw klanten. Omdat wij ons goed kunnen voorstellen dat u geen zin heeft om alle containers zelf te gaan schrobben, nemen wij dit graag uit handen. Met de Wastenet containerreiniging houden we uw container het hele jaar door fris.

Restafval, PMD en flessenglas

Een schone container is geen overbodige luxe. Om te voorkomen dat uw containers vaker moeten worden geleegd, wanneer ze nog niet helemaal vol zijn, kunt u ook kiezen voor containerreiniging. Rolcontainers voor organisch afval worden bij lediging altijd omgewisseld voor een schone container volgens de HACCP richtlijnen, maar containers voor onder andere restafval, PMD afval of flessenglas kunnen na een tijd flink wat hardnekkig vuil verzamelen. Helemaal wanneer u als bedrijf veel afvalcontainers heeft, kan het reinigen ervan flink wat werk vereisen. Wanneer uw container wordt geleegd kunnen wij meteen de reinigingswerkzaamheden uitvoeren. Zo kan uw container er weer een tijdje tegenaan. De containerreiniging kan op basis van een abonnement, of eenmalig worden uitgevoerd. Dit kan voor containers tot een grootte van 1.700 liter.

Duurzaam en voordelig

De Wastenet container reinigingsservice wordt op een grondige en milieuvriendelijke wijze uitgevoerd. Wij werken met een schoonmaakmiddel zonder chemische toevoegingen en schoon water, wat direct weer door ons afgevoerd wordt. Op deze manier worden de containers op een milieuvriendelijke manier gereinigd. Het resultaat? Een schone en frisse container tegen een klein prijsje.

7 extra tips om uw container de hele zomer fris te houden

De container reinigingsservice is het hele jaar door beschikbaar, maar uit ervaring blijkt dat de zomermaanden nét dat beetje extra nodig hebben. Vaak komt er in deze tijd ook meer afval vrij dan in andere seizoenen. Het is dus verstandig om een paar zaken onder de loep te nemen om zonder afvalproblemen de zomer door te komen.

#1 Houd uw afvalkalender in de gaten

Met een volle container in het hoogseizoen is het vervelend om een lediging te missen. Houd uw afvalkalender daarom goed in de gaten en zet de container op tijd aan de weg. Beoordeel daarnaast of de containers misschien een keer extra geleegd moeten worden.

#2 Ze de container in de schaduw

In de volle zon gaat het afval sneller rotten. Kies dus indien mogelijk voor een schaduwrijke plek.

#3 Maak verpakkingen zoveel mogelijk schoon

Spoel verpakkingen zoveel mogelijk af voor het weggooien. Hierdoor voorkom je vervelende luchtjes en ongedierte.

#4 Verpak etensresten

Verpak producten die kunnen gaan stinken in een paar oude kranten of in aparte zakken. Dit voorkomt aanplak, vertraagt het rottingsproces en voorkomt dat er vliegen bij het afval kunnen.

#5 Lucht de container door

Houd de deksel van de container een stukje open voor ventilatie. Dit kan bijvoorbeeld door er een stokje tussen te plaatsen.

#6 Oude kranten op de bodem

Leg oude kranten op de bodem om een aanplaklaag te voorkomen.

#7 Leeg de container voor vakantie

Gaat uw bedrijf een tijdje dicht tijdens de zomervakantie? Laat de container een keer extra legen en reinigen zodat hij leeg en schoon is als u weggaat.

Interesse in containerreiniging en benieuwd naar de tarieven? Neem contact op met onze klantenservice.

Ondanks brand bij AVR in Rotterdam gaat afvalinzameling gewoon door

Het zal u wellicht niet zijn ontgaan: er is een ernstige brand uitgebroken bij afvalverwerker AVR in de Botlek, Rotterdam. Gezien AVR een grote speler is op het gebied van afvalverwerking in Nederland, zou dit nieuws zorgen bij u kunnen oproepen over uw...

Minder CO2-uitstoot door multi-inpakmachine

Bestellingen met diverse artikelformaten, zorgen bij webwinkels vaak voor onnodig grote dozen om het te verpakken en versturen. Dit zorgt niet alleen voor verspilling van karton en vulmateriaal, maar ook dat het pakket meer ruimte inneemt tijdens het vervoer. Hierdoor...

Inzameling corona-afval volgens richtlijnen

Niet meer dan logisch dat afval afkomstig van Corona testlocaties met zorg wordt ingezameld en afgevoerd. Echter door gebrek aan kennis en organisatie gaat het toch mis en wordt het als bedrijfsafval ingezameld. Maar wat is het probleem en hoe moet het dan?

[instagram-feed layout=grid]

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur