Hoe goed is jouw bedrijf in afval scheiden? Ga jij braaf naar verschillende afvalbakken voor je papier en karton, plastic, koffiebekers en gft? Tik jij de collega die plastic in de restafvalcontainer gooit meteen op de vingers? Of gooi jij bij twijfel zelf alles in de grijze bak? Doe hier de quiz en kom er achter of jij een echte afvalexpert bent.

Afval scheiden, hoe werkt het ook al weer?

Afval scheiden. Het is belangrijk, maar vaak ook makkelijker gezegd dan gedaan. Van veel afvalstromen is het duidelijk waar ze horen. Een kartonnen doos (papier), aardappelschillen (gft) of lege wijnflessen (glasbak), dat weten we vaak wel. Maar van andere afvalstromen is het soms behoorlijk onduidelijk. Want waar moesten de lege chipszakken, het schoonmaakmiddel of de koffiebekers ook al weer?  

Afval als nieuwe grondstof

We willen het wel graag goed doen, maar weten het gewoon niet altijd. Deze onwetendheid heeft twee gevolgen. Of er belanden recyclebare afvalstromen tussen het restafval, en worden verbrand, óf het gescheiden afval raakt deels vervuild, waardoor het minder goed te recyclen is. En dat is zonde, want afval is grondstof. En dit gebruiken we het liefst zo veel mogelijk opnieuw en opnieu, zodat we deze grondstoffen niet weer uit de aarde zelf moeten halen. Grondstoffen worden namelijk steeds schaarser. Afval op de juiste manier scheiden is dus essentieel.

Klinkt heftig he? Maar geen paniek. Fouten maken is menselijk en gelukkig zijn er veel tools om te zien welk afval waar moet. Weet je het even niet? Google is your best friend! Ook een handige tool: de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal. Typ een product in en zie direct in welke afvalbak het hoort. 

Het is dus verstandig om even stil te staan bij wat je weggooit en of je dit op de juiste manier doet. Twijfel je écht te erg, gooi het dan in restafval bak. Zo voorkom je dat ander afval vervuild raakt.

Is het scheiden van afval bij jullie op kantoor nog niet goed geregeld? Vraag dan helemaal vrijblijvend de afvalscan aan. Dan laten wij zien welk afval er bij jullie het beste gescheiden kan worden en welke afvalbakken hiervoor ingezet kunnen worden.

Tijd voor de quiz

Afval scheiden op de werkplek. Je weet er inmiddels al iets meer van. Denk jij dat je het op de juiste manier doet? En hoeveel weten jouw collega’s over afval scheiden? Doe nu de quiz en vergeet niet om de uitkomst te vergelijken met je collega’s!

Ondanks brand bij AVR in Rotterdam gaat afvalinzameling gewoon door

Het zal u wellicht niet zijn ontgaan: er is een ernstige brand uitgebroken bij afvalverwerker AVR in de Botlek, Rotterdam. Gezien AVR een grote speler is op het gebied van afvalverwerking in Nederland, zou dit nieuws zorgen bij u kunnen oproepen over uw...

Minder CO2-uitstoot door multi-inpakmachine

Bestellingen met diverse artikelformaten, zorgen bij webwinkels vaak voor onnodig grote dozen om het te verpakken en versturen. Dit zorgt niet alleen voor verspilling van karton en vulmateriaal, maar ook dat het pakket meer ruimte inneemt tijdens het vervoer. Hierdoor...

Inzameling corona-afval volgens richtlijnen

Niet meer dan logisch dat afval afkomstig van Corona testlocaties met zorg wordt ingezameld en afgevoerd. Echter door gebrek aan kennis en organisatie gaat het toch mis en wordt het als bedrijfsafval ingezameld. Maar wat is het probleem en hoe moet het dan?

[instagram-feed layout=grid]

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur