Home » Afvalsoorten » Vetafscheider

Vetafscheider

Een vetafscheider is een tussenstuk tussen het riool en het bedrijfspand die verstoppingen en aantastingen in het riool moet voorkomen. De inhoud van een vetafscheider bestaat uit olie, water en slib. Horecaondernemingen en instellingen in de voedingsmiddelenindustrie zijn verplicht een vetafscheider te plaatsen als het afvalwater een vetconcentratie heeft van meer dan 300 milligram per liter afvalwater. Hiervoor zijn wel uitzonderingen zoals het overgangsrecht en bedrijven die voor 2008 een vetput hadden die niet voldoet aan het NEN-norm kunnen de oude put blijven gebruiken.

De vetafscheider dient met regelmaat (tenminste één keer per jaar) geledigd/gecontroleerd te worden om een goede werking te garanderen. De put dient geleegd te worden als de vet en/of sliblaag maximale dikte heeft bereikt (10 á 15 cm). Door het laten uitvoeren van onderhoud, worden onnodige kosten en milieuschade bespaart.

Wastenet inzameling verzorgt periodiek onderhoud alsmede het legen van de vetput. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons op.

 

Besparen op afvalsoorten?

Inzameling frituurvet en olie

Frituurvet en -olie

Frituurvet wordt ingezameld in drums of in een rolcontainer. Frituurvet wordt gerecycled tot o.a. Biogas. Daarom krijgt u een vergoeding per kilo.

Inzamelen organisch afval

Organisch afval

Organisch afval ofwel Swill is voedsel zonder verpakking en (gegaarde) etensresten uit de keuken. De kleine rolcontainer past in de krappe keuken.

Papier en karton scheiden

Papier en karton

Om verspilling te voorkomen kan papier en karton het beste gescheiden worden van het restafval.

Flessenglas

Flessenglas

Flessenglas zijn lege (wijn)flessen, glazen en potten. Een container voor flessenglas wordt vaak bij horeca bedrijven geplaatst. Glas is 100% recyclebaar.

Bedrijfsafval inzamelen rolcontainer

Restafval

Restafval is het afval dat niet gescheiden wordt, maar direct verbrand. Denk aan theezakjes, koffieprut, plastic verpakkingen, etensresten van de lunch etc.

Snel en eenvoudig geregeld

Vraag (vrijblijvend) uw rolcontainer aan

1 jarig contract

Online rolcontainer aanvragen

Vul het aanvraagformulier in, je ontvangt zo snel mogelijk een offerte

Uw rolcontainer wordt geplaatst

Na akkoord, wordt de rolcontainer binnen
1 week (gratis) geplaatst

Toet toet!

U ontvangt van ons de afvalkalender.
Zet de container maar aan de weg!

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur