Schoon puin

Schoon puin is afvalmateriaal dat voornamelijk bestaat uit losse brokstukken van steen zoals stoep- en terrastegels, badkamertegels, metselpuin en beton. Dit afval komt vaak vrij bij het slopen van huizen of bij ingestorte gebouwen. Schoon puin is één afvalsoort en wordt bij de inzamelaar niet meer gescheiden. Om deze reden zijn de verwerkingskosten van puin lager in verhouding met de andere afvalsoorten. Dit betekent wel dat er écht alleen maar schoon puin in de container mag. Geen gipsproducten, dakgrind of zelfs puinzakken.

Puin wordt na het afvoeren vermalen tot granulaat. Dit granulaat wordt onder andere gebruikt in bouwprojecten, voor de aanleg van wegen en het ophogen van dijken. Gips- en gasbeton, giboblokken, asbest of asbesthoudend materiaal horen niet in het puinafval.

Afvalcontainer (3m3, 6m3, 12m3)

Puin wordt ingezameld in bouwcontainers van 3m3, 6m3 en 12m3. Vanwege het zware gewicht van puin, is de 10m3 container niet geschikt voor puin. Nu denkt u… maar waarom dan wel een 12m3 puincontainer? Dat komt omdat deze met een andere vrachtauto, met een haakarm, wordt opgehaald. Deze kan meer gewicht aan. Heeft u naast puin, gemengd afval zoals hout, gips, gasbeton en stucwerk? Voor gemengd bouwafval is een bouw- en sloopafvalcontainer beschikbaar.

Wist u dat?

Van de 8,9 miljoen ton afval bestaat zo’n

%

uit schoon puin.

N

Wat valt wel onder schoon puin

Stenen
Straatklinkers (vloer en wand)
Tegels
Grondtegels
Dakpannen
Beton puin
Gewapend beton
Metselpuin
Bestratingspuin met maximaal 10% zand
Uitgehard metselbeton
Metselspecie

M

Wat valt niet onder schoon puin

Gevaarlijk afval zoals asbest of asbest lijkend materiaal
Bouw- en sloopafval
Gipsproducten
Kalkzandsteen maximaal 10%
Puin met roet of asbest
Stukwerkpuin
Gasbeton
Asfaltbeton
Plastic
Papier
Hout
Zandvervuiling maximaal 10%

Alle puin afvalcontainers

3m3 afvalcontainer

Open afzetcontainer

6m3 afvalcontainer

Open afzetcontainer

12m3 afvalcontainer

Ook beschikbaar in 20m3 en 40m3.

Alle bouw afvalsoorten

Bouwafval container huren

Bouwafval en sloopafval (BSA)

Bouw- en sloopafval is gemengd afval dat vrij komt bij het verbouwen van bijv. een huis. Op locatie wordt het afval gesorteerd en zo veel mogelijk gerecycled.

Groenafval

Groenafval

Groenafval wordt direct gestort. Hiervan wordt compost gemaakt dat vervolgens weer hergebruikt wordt. 100% recyclebaar dus.

Grond afvoeren

Schone grond

Schone grond wordt afgevoerd en direct gestort. Er mag daarom niets anders in de container.

Hout afvoeren container

Gemengd hout

Houtafval bestaat uit 3 klassen hout. We kunnen A-hout (onbehandeld), B-hout (o.a. meubels en sloophout) en C-hout (geimpregneerd) afvoeren.

Dakafval

Dakafval, zoals golfplaten, bitumen en teer moet apart worden afgevoerd van het bouw- en sloopafval. Asbest (gelijkend materiaal) mag niet bij het dakafval.

Wastenet containerservice

Heeft u regelmatig containers nodig voor uw opdrachten? Wastenet werkt samen met verschillende inzamelaars in heel Nederland. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt. Wij regelen dat de container klaar staat als uw klus begint (mits op tijd bestelt 😉 ). Als Wastenet klant kunt gemakkelijk online, via mail of telefonisch bestellen. U ontvangt elke maand één factuur van de afgevoerde containers. Test het zelf en bestel direct uw eerste container [smarticon name=”fa fa-arrow-right”]

Eenmalig of als particulier bestellen? Via onze webshop www.containeronline.nl regelt u het zo!