Home » Afvalsoorten » Oude banden

Oude banden

Wanneer autobanden worden afgedankt door slijtage, moeten deze afgevoerd worden. Wanneer banden nog in een goede staat zijn, worden de banden voorzien van een nieuw profiel en zodoende ingezet als occasionband. Het grootste deel van de ingezamelde banden wordt gerecycled. Waarbij de grondstoffen, voornamelijk rubber, een nieuwe toepassing krijgen. Het rubber (granulaat) wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het instrooien van kunststof grasvelden en bij de productie van rubberen speeltuintegels.

RecyBEM

Voor de inzameling en recycling van oude banden is in 2004, door de Vereniging Band en Milieu, het RecyBEM opgericht. De oprichting komt voort uit een besluit van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu waarin staat dat afgedankte banden op een verantwoorde manier moeten worden verwerkt. Voor elke nieuwe band die op de markt komt, wordt afvalbeheersbijdrage betaalt voor de inzameling voor een oude band. Het RecyBEM-systeem is een succes en heeft een marktdekking van zo goed als 100%.

Inzameling van banden

Een deel van de afvalbeheersbijdrage wordt door ons toebedeeld aan de garagehouder/aanbieder van de autobanden. U ontvangt daarom per autoband die voldoet aan de eisen van RecyBEM een vergoeding van € 0,15. De oude autobanden worden vanaf 80 stuks kosteloos ingezameld. Voor de opslag van (oude) banden is een bandenrek of bandencontainer beschikbaar.

Voor de inzameling van scooterbanden, vrachtwagenbanden en kartbanden gelden andere tarieven. Neemt u hiervoor contact met ons op.

 

Meer garage afval

chemisch afval afvoeren

Koelvloeistof

Afgewerkte koelvloeistof kan los afgevoerd worden tegen een prijs per liter of kosteloos wanneer u minimaal 400 liter afgewerkte olie laat afvoeren.

Remvloeistof

Remvloeistof

Hetzelfde geldt voor afgewerkte remvloeistof. Laat het direct afzuigen met de afgewerkte olie (min. 400L) en het wordt kosteloos ingezameld.

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten

Brandstofrestanten worden bij voorkeur tegelijk met de afgewerkte olie afgezogen. Hiervoor wordt een zuigwagen ingezet met meerdere compartimenten.

Afgewerkte olie afvoeren

Afgewerkte olie

Afgewerkte olie wordt binnen 2 weken ingezameld. Vanaf 2.000 liter afgewerkte olie kosteloos.

Oliehoudend afval

Oliehoudend afval

Vieze poetsdoeken of andere met olie vervuilde onderdelen worden volgens de regelgeving direct verbrand. Deze worden afgevoerd in drums.

Accu's

Accu's

Voor (lood) accu’s ontvangt u een opbrengst o.b.v. de actuele accuprijs.. Wij plaatsen een AccuBak welke (ten minste) elk jaar wordt omgewisseld.

Oliefilters

Oliefilters

Oude oliefilters worden tegen een gereduceerd tarief afgevoerd i.c.m. min. 400L afgewerkte olie. Oliefilters zijn recyclebaar en worden in drums ingezameld.

Snel en eenvoudig geregeld

Vraag (vrijblijvend) uw rolcontainer aan

1 jarig contract

Online rolcontainer aanvragen

Vul het aanvraagformulier in, je ontvangt zo snel mogelijk een offerte

Uw rolcontainer wordt geplaatst

Na akkoord, wordt de rolcontainer binnen
1 week (gratis) geplaatst

Toet toet!

U ontvangt van ons de afvalkalender.
Zet de container maar aan de weg!

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur