Home » Afvalsoorten » Kunststof afval

Kunststof afval

Wat is het verschil tussen kunststof afval en plastic afval? Onder kunststof verstaan we hard kunststof bestaande uit thermoplasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dopjes van flesjes, kunststof muntjes, kunststof bakken, platen en kozijnen. Hard kunststof is massief en meestal gekleurd (ondoorzichtig). Met plastic bedoelen we verpakkingsmateriaal zoals folie, bakjes en petflessen. Dit plastic is meestal doorzichtig en dun.

Kunststof afval zijn de restproducten die overblijven bij de productie van kunststof producten. Dit restant kunststof wordt gerecycled om tot grondstof te dienen voor andere kunststof toepassingen. Het kunststof wordt in het recyclingsproces zo veel mogelijk op kleur gescheiden, vermalen tot kleine deeltjes en omgesmolten tot korrels. Door kunststof meer en beter te recyclen, wordt afval gebruikt en hoeft er minder beroep gedaan te worden op ruwe olie. We sparen hiermee het milieu en dragen bij aan het reduceren van de uitstoot van CO2. Echter is de olieprijs momenteel laag. Hierdoor is het goedkoper om kunststof te maken van ruwe olie, dan te betalen voor gerecycled kunststof. Er wordt dus een groot beroep gedaan op het milieu bewustzijn van ondernemers door aan onze planeet te denken wanneer het gaat om de productie van kunststof.

Plastic afval is onder te verdelen in huishoudelijk plastic afval, zoals deze door huishoudens wordt gescheiden en wordt ingezameld door de gemeente, en plastic bedrijfsafval. Plastic afval scheiden voor bedrijven is interessant wanneer het gaat om grote hoeveelheden plastic verpakkingsfolie. Door het plastic folie te scheiden van het restafval is de rolcontainer voor restafval minder snel vol. De tarieven voor restafval zijn hoger, waardoor het scheiden van plastic folie een kostenbesparing oplevert. Plastic folie wordt ingezameld in (plastic) 400 liter zakken waarvoor een beugel beschikbaar is. De inzameling van plastic folie wordt tegelijkertijd afgevoerd met papier/karton (hoe onlogisch dit ook klikt).

N

Wat is kunststof afval

Gekleurd kunststof
– Gekleurde dopjes, bakken, ed.
Doorzichtig kunststof
– transparant plexiglas

M

Wat is geen kunststof afval?

Plastic folie
Verpakkingsmateriaal (bakjes, petflessen ed.)
Piepschuim (EPS)
Vervuild kunststof

Inzameling van kunststof afval

Voor de inzameling van kunststof geven wij graag advies om een passende wijze van inzameling aan te bieden.

Ander bedrijfsafval afvoeren?

Bedrijfsafval inzamelen rolcontainer

Restafval

Restafval is het afval dat niet gescheiden wordt, maar direct verbrand. Denk aan theezakjes, koffieprut, plastic verpakkingen, etensresten van de lunch etc.

Plastic inzamelen bedrijven

Plastic folie

Wanneer u een grote hoeveelheid plastic folie heeft kunt u dit scheiden in een foliezak. De zakken worden samen met een papier/karton container afgevoerd.

Papier en karton scheiden

Papier en karton

Om verspilling te voorkomen kan papier en karton het beste gescheiden worden van het restafval.

Piepschuim inzamelen

EPS (piepschuim)

Piepschuim wordt samen met de papier/karton container in folie zakken afgevoerd. U spaart het op tot een een grote hoeveelheid heeft.

Snel en eenvoudig geregeld

Vraag (vrijblijvend) uw rolcontainer aan

1 jarig contract

Online rolcontainer aanvragen

Vul het aanvraagformulier in, je ontvangt zo snel mogelijk een offerte

Uw rolcontainer wordt geplaatst

Na akkoord, wordt de rolcontainer binnen
1 week (gratis) geplaatst

Toet toet!

U ontvangt van ons de afvalkalender.
Zet de container maar aan de weg!

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur