Afval in het onderwijs

“Jong geleerd is oud gedaan.” Voor afval scheiden gaat dit zeker op. Naast dat we nieuwe generaties leren dat afval scheiden normaal is, zijn we direct bezig met het milieu én u bespaart op afvalkosten. Meer budget voor onderwijs en leuke activiteiten op school . 1 + 1 = 2

Wastenet inzameling komt graag bij u op locatie om in kaart te brengen welke afvalsoorten er gescheiden kunnen worden en ook op welke manier we afval scheiden aantrekkelijk en gemakkelijk kunnen maken voor kinderen, leerlingen en studenten.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Vraag een gratis afvalscan aan of neem direct contact met ons op.

School afval onderwijs

Afvalsoorten

Het onderwijs produceert naast wijsheid ook veel afval. Hoewel we tegenwoordig veel digitaal werken, blijft papier één van de grootste afvalsoorten op scholen. Wanneer papier/karton wordt gescheiden, blijven PMD en restafval over.

Voor beide afvalsoorten biedt Wastenet inzameling scherpe tarieven. Naast papier/karton, PMD en restafval kunnen we ook eenmalige partijen afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing in de zomervakantie. Bij grotere instituten waar een keuken aanwezig is, kan nog gedacht worden aan organisch afval, frituurvet en flessenglas. Naast onderwijsinstellingen kan er ook gedacht worden aan kinderopvang, BSO

Afval scheiden
Afval scheiden zou een gewoonte moeten zijn. Een onderwijsinstelling heeft in grote mate invloed op de manier waarop wij denken en doen. Wanneer we op jonge leeftijd en gedurende de studietijd van jongeren bewust bezig zijn met afval scheiden, dragen we bij aan het creëren van een goede gewoonte. Logisch dus, dat je als onderwijsinstelling een goed voorbeeld geeft en bewust bezig bent met afval scheiden.

Icoon - afvalsoort - restafval

Restafval

Icoon groenafval inzamelen

Papier / karton

Icoon groenafval inzamelen

PMD

Icoon - afvalsoort - organisch-gr

Organisch afval

Ik wil graag een offerte ontvangen »

Kies voor duurzaam, zonder na te denken over afval

icoon afval

Gratis scan van de
huidige situatie

icoon afval

Passend advies
en offerte

icoon afval

Wij regelen de
overstap

icoon afval

Uw afvalzaken
geregeld

Kinderopvang Obdam

Klantverhalen

Voor een kinderopvang in Obdam verzorgen we sinds enkele jaren de het restafval en papier/karton. Er is tijdens een afvalscan geconcludeerd dat er naast de reguliere afvalsoorten ook veel luiers zijn. De mogelijkheden om deze te scheiden en te recyclen zijn nog beperkt. Daarom is er gekozen om een grotere restafval container te plaatsen waar de luiers in kunnen. Deze wordt wekelijks geleegd om stankoverlast te beperken.

Ik wil weten wat andere klanten zeggen »

Corona teststraat zaanstreek waterland

Ik wil graag een gratis afvalscan

Direct iemand spreken? Wij zitten voor u klaar. 072-7202206