De website van Wastenet Inzameling maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.   Akkoord en sluiten    registeren

 
 

Restafval

 

Afval scheiden is goed voor het milieu en bespaard kosten. Gescheiden afval kan veelal worden hergebruikt. Restafval is het afval wat niet meer gescheiden kan worden. Restafval wordt verbrand, de energie die vrijkomt bij het verbranden van restafval, wordt omgezet in elektriciteit en warmte. Deze energie uit afval is duurzaam en draagt bij aan het reduceren van de CO2-uitstoot.

   
Restafval is een verzamelnaam voor een mengsel van verschillende soorten afval. De afvalsoorten die in restafval kunnen voorkomen zijn: Papier, Karton, Plastic, Verpakkingsmaterialen, Blik, Groenafval, Luiers, Porselein of aardewerk, Glas, etc.


Om restafval af te voeren plaatst Wastenet inzameling rolcontainers van 240 liter t/m 1.600 liter. Deze kunnen naar wens op afroep of tot wel 5 keer per week worden geledigd. Ook perscontainers zijn bij grote hoeveelheden uitermate geschikt om papier en karton in te zamelen.